Има причина закуската да се смята за най-важното хранене за

...
Има причина закуската да се смята за най-важното хранене за
Коментари Харесай

7 неща за закуска, които да избягваме, ако искаме да имаме ден, изпълнен с енергия

Има причина закуската да се счита за най-важното хранене за деня. С нея зареждаме мозъка и тялото си с сила, което е изключително значимо откакто сме гладували през нощта. Разбира се, с цел да разчитаме през целия ден на фокуса и силата си, е значимо да закусим нещо уместно. Не всяка храна обаче е вярното " гориво " за организма ни - ето какво да заобикаляме да ядем заран след пробуждане.

Изцяло плодови смутита

Смутитата действително са потребни, само че и при тях има изключение. Неподходящи за закуска се оказват смутитата, които са направени единствено от плодове (включително банани и манго, които са с висок гликемичен индекс), както и тези с плодови йогурти.

Добре е да ги заобикаляме, защото в тях се съдържа огромно количество захар и без мазнини или протеини, които да понижат резултатите върху повишение на кръвната захар, едно такова смути може да аргументи енергиен скок с следващ срив единствено часове по-късно. Подобна закуска води до отмалялост, тревога и нервност денем.

Закуска с доста плодове

Вярно е, че плодовете са богати на антиоксиданти, само че закуските, в които слягаме по доста, също не са целесъобразни за първото ни хранене денем, още веднъж поради високото наличие на захар.

Често засуските с плодове се подготвят с гранола (купешка), кокосови стърготини и мед, които само способстват за още по-голямата консумация на захар.

Кафе с доста добавки

Да, кафето за мнозина е неразделна част от закуската, само че в случай че сме привикнали да го пием с доста захар, сметана и сладки сиропи, то по-добре да го пропуснем.

Най-добре е да се придържаме към най-чистия му тип - без значение от това дали избираме еспресо или американо.

Зърнени закуски

Тук става въпрос за тези зърнени закуски, които са подготвени единствено като им се добави мляко. В тези, които всеобщо се оферират по магазините, обаче няма съвсем никакви потребни субстанции.

По друг метод стоят нещата при домашно приготвената гранола - тя фактически съдържа здравословни мазнини и фибри, които са освен потребни за тялото ни, само че и подтикват мозъка.

Бурито

Факт е, че можем да го създадем с плънка от здравословни съставки, само че самото хлебче, в което би трябвало да ги увием, съдържа ненужни за организма ни елементарни въглехидрати.

За една по-здравословна закуска, можем да си приготвим единствено плънката на буритото - яйца, пресни зеленчуци и черен фасул на тиган.

Плодови йогурти

В тях нормално се съдържа доста захар, без която тялото ни в действителност ще се усеща по-добре.

Вместо купешките плодови йогурти можем да закусим просто кисело мляко, към което да прибавим свежи плодове. Чудесни са горските плодове, богати на фибри и полифеноли.

Понички

Да, знаем, че могат да бъдат изкушаващо вкусни, пък и са лесни за ядене в забързаното всекидневие, само че те несъмнено не могат да дадат добър старт на деня ни.

Поничките имат високо наличие на рафинирани въглехидрати и постоянно се пържат в тежка лой - тази композиция въобще не е добра концепция за закуска, написа mindbodygreen.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР