Има причина сутрин да пропуснете тази ободряваща напитка Трудно е

...
Има причина сутрин да пропуснете тази ободряваща напитка Трудно е
Коментари Харесай

Не на закуската: Кога е най-доброто време за пиене на кафе?

Има причина заран да пропуснете тази ободряваща напитка

Трудно е да си представим какъв брой хора стартират деня си с чаша одеве направено кафе. За някои това не е просто бърз метод за разсънване, а цялостен обред, без който е невероятно да започват новия ден. Наскоро се появиха вести, които втрещиха всички фенове на утринното кафе: оказа се, че утрото не е най-благоприятното време за церемонията с кафе.

Да, във филмите героите постоянно вървят на работа с чаша готово кафе, само че в действителния живот хората се редят на опашки, с цел да си вземат дозата кофеин

Ободряващата напитка обаче има характерности, за които малко хора допускат. Порция от обичаното ви еспресо, лате или капучино може да навреди на тялото, изключително в случай че пиете кафе на гладно или със закуската.

„ Кафето пречи на усвояването на минерали като желязо, цинк, магнезий и калций. Тези минерали са от главно значение, както за здравето на дамите, по този начин и на мъжете “, споделя диетологът Маргарита Королева.

Но не бързайте да се разстройвате: няма да ви се наложи да се откажете от кафето вечно. За да избегнете отрицателните последствия за здравето от напитката, консумирайте я сред храненията, в идеалния случай на шпации.

„ Това би трябвало да се случи най-малко половин час преди хранене или най-малко час след хранене “, добави съветската диетоложка в изявление за Радио Спутник. Ако съумеете да се придържате към избран „ график “ за кафе, кафето ще ви радва единствено с потребните си свойства и няма да наруши минералния баланс.

Между другото, не се предлага да разтягате процеса на консумация на лате или капучино. Експертите твърдят, че има няколко аргументи, заради които не би трябвало да пиете охладено кафе с мляко.

Защо не трябва да пиете студено кафе с мляко?

Навикът да пиете кафе постепенно, да разтягате процеса или да си извършите една огромна чаша, която да пиете в продължение на часове, не е най-полезният. Вкусната напитка става нездравословна, когато два фактора съответстват едновременно: в случай че е изстинала и в случай че към нея се прибавят мляко или сметана.

Черното кафе може да се пие умерено – нищо няма да се случи. Но в случай че сте добавили мляко, пробвайте се да изпиете напитката незабавно, до момента в който е гореща. В противоположен случай рискувате да си докарате здравословни проблеми, които се натрупват последователно.

Влагата е най-оптималната среда за развиване на бактерии и микроорганизми. Ако добавите мляко към кафето, рискът от размножаване на микроорганизмите в него се усилва неведнъж. Затова би трябвало да пиете тази напитка през идващия час. Ако не се прибавя мляко и се подготвя повече кафе, в сравнение с е належащо, тогава напитката би трябвало да се съхранява в ледник.

Инфо: woman.ru

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР