Има предположения, че британското правителство е било уведомено, че няма

...
Има предположения, че британското правителство е било уведомено, че няма
Коментари Харесай

Без възможност за четвърто гласуване в парламента за Брекзит

Има догатки, че английското държавно управление е било известено, че няма да може да внесе договорката на премиера Тереза Мей за четвърто гласоподаване в Народното събрание, сподели през днешния ден политическият редактор в Би Би Си Лора Кънсбърг, представена от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Председателят на Камарата на общините Джон Бъркоу съобщи, че са нужни основни промени в контрактуваното от Мей съглашение, преди то да бъде подложено на гласоподаване.

Министърът за Брекзит Стив Баркли обаче загатна, че Мей може да внесе договорката за ново гласоподаване тази седмица в Народното събрание.

" Според това, което се приказва тази заран, чиновници в Камарата са дали на държавното управление да разбере, че Бъркоу няма да му разреши да предложи договорката за ново гласоподаване. От канцеларията на ръководителя на Камарата споделиха, че той още не е решил. Да забележим ", написа в Туитър Кънсбърг.

Пред министрите си Тереза Мей през днешния ден ще каже, че би предпочела по-скоро Брекзит без договорка, в сравнение с да приключи напълно процеса по овакантяване на Европейски Съюз, сподели кореспондент на в. " Файненшъл таймс ". Подразбрах, че Мей ще каже на политическия кабинет, че в случай че има избор сред анулиране на член 50 и Брекзит без договорка, тя ще избра разновидността без договорка, сподели Себастиан Пейн.

Група английски депутати огласиха през днешния ден законодателен акт, който може да принуди държавното управление да се опита да отсрочи Брекзита, с цел да предотврати овакантяване без договорка на 12 април. " Намираме се в в действителност рискова обстановка със сериозен и възходящ риск след 10 дни да няма договорка ", сподели депутатката от опозиционната Лейбъристка партия Ивет Купър, предложила законодателната мярка дружно с сътрудника си реакционер Оливър Летуин.

" Отговорност на министър-председателката е да попречи на това. Ако държавното управление не работи незабавно, тогава е отговорност на Народното събрание да се опита да подсигурява това да стане, въпреки че към този момент сме на път да изпуснем крайния период ", добави тя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР