Има предложения за преименуване предимно от страна на гражданите. Специално

...
Има предложения за преименуване предимно от страна на гражданите. Специално
Коментари Харесай

Веселин Калановски: Ще има ли улица „Героите на Украйна“ в София?

Има оферти за преименуване най-вече от страна на жителите.

Специално преименуването на бул. „ Драган Цанков “ е невероятно. Самите ние пък изрично се противопоставихме улицата на името на известния български художник Никола Мирчев да бъде променено.

Затова се роди едно решение, за което се откри, че имаме еднообразно мислене с сътрудниците ни и се обединихме към това да обособим площадно пространство, което не нарушава Правилника и което може да носи името „ Героите на Украйна “. Булевард „ Драган Цанков “ няма да си трансформира името, просто ще пресича един предстоящ площад от двете му страни.

Ако софиянци не са уверени след протичащото се в Буча и Мариупол, няма мощ, която да ги убеди. В края на краищата тук не става дума за провокация. Не България разгласи за собствен зложелател Русия. Русия включи България в листата на своите врагове.

Когато защитаваш някого, който те е нарекъл „ зложелател “ или който надали не е повел, било то студена, осведомителна или хибридна война, само че война, ти какъв се явяваш и по какъв начин се наричаш, откакто заставаш на страната на този, който те е нарекъл зложелател? Дори и в Конституцията има подобен текст.

В спорове като този, „ този който остава безразличен, след края на спора бива ненавиждан от победения и ненавиждан от спечелилия “. В тази обстановка ли би трябвало да оставим България? В края на краищата става дума за конфликт на една азиатска просвета и нрав и европейската цивилизация, към която ние принадлежим.

В Правилника за именуване има условия и наложителни условия, с цел да бъде вкаран един отчет и да бъде прегледан от Столичен общински съвет. Като спомагателна алинея има целесъобразно условие за координиране с районния кмет. Това не е наложително изискване за този отчет.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР