Има предложение Пожарната да излезе от структурата на МВР и

...
Има предложение Пожарната да излезе от структурата на МВР и
Коментари Харесай

Пожарната и МВР болница на път да излязат от вътрешното министерство

Има предложение Пожарната да излезе от структурата на Министерство на вътрешните работи и да бъде обособена в независима организация. Това заяви пред депутатите от вътрешната комисия в Народното събрание ресорният министър Бойко Рашков. Той посочи, че се разисква и концепцията Министерство на вътрешните работи болница също да излезе от състава на вътрешното министерство. 

В момента има две отзиви във връзка с това, къде е мястото на пожарната. Според едното, службата би трябвало да остане в Министерство на вътрешните работи, само че като изпълнителна организация. Другото мнение е пожарникарите да се обособят в обособена организация вън от министерството, изясни Рашков. 

Вътрешният министър Бойко Рашков счита този вид за верен:  " Тя да стане независима държавна организация като се въоръжи със модерна техника, в това число с летателни средства - хеликоптери и за избавяне, и за пожарогасене, каквато процедура има в доста цивилизовани страни ". 

" Има концепция МВР-болница да излезе от структурата на Министерство на вътрешните работи и да премине към Министерство на здравеопазването ", сподели вътрешният министър по повод ориста на Министерство на вътрешните работи болница. 

Рашков изясни, че в границите на Министерство на вътрешните работи има и други служби, които нямат полицейски функционалности и е редно, те да не са в границите на Министерство на вътрешните работи.

Преди дни синдикатите в министерството показаха неодобрение от обстоятелството, че сходни промени се разискват на мрачно, без да се желае тяхното мнение. Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи желае незабавна среща с премиера. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР