Има предложение пожарната да излезе от структурата на МВР и

...
Има предложение пожарната да излезе от структурата на МВР и
Коментари Харесай

Рашков готов да извади пожарната от МВР

Има предложение пожарната да излезе от структурата на Министерство на вътрешните работи и да бъде обособена в независима организация. Това заяви отрасловият министър Бойко Рашков пред депутатите от вътрешната комисия в Народното събрание. Той посочи, че се разисква и концепцията Министерство на вътрешните работи болница също да излезе от състава на вътрешното министерство.

В момента има две отзиви във връзка с това, къде е мястото на пожарната. Министър Рашков изясни, че съгласно едното, службата би трябвало да остане в Министерство на вътрешните работи, само че като изпълнителна организация. Другото мнение сочи, че пожарникарите би трябвало да се обособят в обособена организация вън от министерството.

Вътрешният министър Бойко Рашков счита този вид за верен.

" Тя да стане независима държавна организация като се въоръжи със модерна техника, в това число с летателни средства - хеликоптери и за избавяне, и за пожарогасене, каквато процедура има в доста цивилизовани страни ", изясни Рашков.

По мотив ориста на Министерство на вътрешните работи болница, вътрешният министър изясни, че " има концепция МВР-болница да излезе от структурата на Министерство на вътрешните работи и да премине към Министерство на здравеопазването ".

Рашков изясни, че в границите на Министерство на вътрешните работи има и други служби, които нямат полицейски функционалности и е редно, те да не са в границите на министерството.

" Структурните промени ще се отразят на по-високата успеваемост на Министерство на вътрешните работи и ще бъдат отстранени несвойствени за него функционалности. Отчуждаването на Дирекция " Миграция " е единствено концепция, която се разисква, само че не е взето сходно решение ", акцентира силовият министър.

Друг проблем, който ще бъде разискван, са териториалните дирекции в страната - районните ръководства.

Рашков съобщи, че чиновници няма да бъдат уволнявани или съкращавани. Целта е реорганизиране и преструктуриране по този начин, че на всички места да има брой чиновници, отговарящ на потребностите на региона.

" Министерството на финансите отделя много средства за техника - да вземем за пример, камери за наблюдаване в обитаемоте места. Тази техника би помогнала доста и при защитата на границата ни, тъй като мрежата не стопира мигрантите, само че камерите биха ", изясни Рашков.

Преди дни синдикатите в министерството показаха неодобрение от обстоятелството, че сходни промени се разискват на мрачно, без да се желае тяхното мнение. Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи желае незабавна среща с премиера по въпроса.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР