Има практичен и лесен начин да бъдат спестени средства и

...
Има практичен и лесен начин да бъдат спестени средства и
Коментари Харесай

Младенов: Има начин да бъдат спестени средства и време за модернизация в семейните предприятия

Има удобен и елементарен метод да бъдат спестени средства и време на дребния и междинен бизнес по процедурата за софтуерна рационализация в фамилни предприятия. Това съобщи членът на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия - София и стопански специалист Станислав Младенов, оповестиха от пресцентъра на Градски съвет на Българска социалистическа партия - София.

 

Според него, извънредно далновидно решение би било средствата в размер на 117,5 млн. лева по тази стратегия, която е планувана за второто тримесечие на 2023-та година, да бъдат разпределени на претендентите, отговарящи на критериите за фамилна компания и останали измежду запасите при класирането по програмата за софтуерна рационализация.

" Участниците в процедурите за софтуерна рационализация в фамилните компании няма да бъдат кой знае какъв брой по-различни от тези, които се включиха във към този момент направения асортимент. Много огромна част от компаниите, които участваха, дават отговор на критериите за фамилна компания, защото дребният и междинен бизнес постоянно е фамилен бизнес, разяснява Станислав Младенов. - Ако бъде взето сходно решение, извънредно бързо средствата ще бъдат разпределени и ще стигнат до крайните бенефициенти. Така няма да се загуби капиталовата стъпка.

 

Държавата ще е свършила отлична и потребна работа и ще бъдат задоволени ползите на дребните и междинни производители. Също по този начин няма да е належащо бизнесът да влага в изработването на нови планове и ще му бъдат спестени към 7-8 месеца, които отиват в процедури ".

Подобно решение може да бъде взето от министъра на нововъведенията и растежа Александър Пулев. " Главна дирекция " Европейски фондове за конкурентоспособност ", която се оправи извънредно бързо с процедурата с софтуерна рационализация, в този момент може да направи същото и с новата стратегия, разяснява Станислав Младенов. - Нямам подозрение, че ще го направи, защото до момента тази дирекция не един път потвърди, че работи извънредно добре. Просто това би било следващото й чудесно решение ".

Станислав Младенов добави, че към този момент има основана сходна процедура за трансфериране на средства. " На 30 декември следобяд Министерство на енергетиката излезе с решение всички предприятия, които дават отговор на критериите за допустимост и са включени в аварийния лист на Норвежката стратегия по процедурата за възобновяване на уличното осветяване да станат целеви бенефициенти по Плана за възобновяване и резистентност. Единствено би трябвало да обновят плановите си оферти и непосредствено ще получат финансиране. Това е извънредно далновидно решение, което разрешава без да бъдат правени спомагателни разноски и да бъде губено време, бенефициентите да получат финансиране ", приключи той.

 
 и ! 
 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР