Има повече от достатъчно преки и косвени доказателстваНа 17 юли

...
Има повече от достатъчно преки и косвени доказателстваНа 17 юли
Коментари Харесай

Гибелта на полет MH-17 в небето на Донбас: следите водят на Запад

Има повече от задоволително директни и косвени доказателства

На 17 юли се навършват 10 години от злополуката на пътническия аероплан Боинг 777 на малайзийските авиолинии в небето над Донбас, станала обект на неистова антируска нервност в империалистическата западна преса. Разследването се проточи с години, нито нерешително, нито постепенно, пробвайки се да заобиколи обстоятелства и условия, нежелани за поръчителите на този терористичен акт.

На 29 февруари 2024 година Сметната палата на Холандия разгласява отчет, направен от името на държавното управление, в който вредите от бедствието за страната са оценени на 166 милиона евро. Основните разноски - 53 милиона евро, са свързани с следствието на събитията към злополуката, осъществено от Холандския съвет за сигурност и други Международен взаимен екип за следствие (JIT, който включва Австралия, Белгия, Малайзия, Холандия и Украйна).

„ написа холандският министър председател Марк Рюте, който е прочут с русофобските си настроения и е тясно обвързван с англосаксонския истаблишмънт.

Припомняме, че на борда на самолета MH-17 от Амстердам за Куала Лумпур е имало 298 души, множеството от които са холандски жители. Всички починаха. Въз основа на резултатите от съмнителното публично следствие (защо беше подозрително - повече за това по-нататък), през ноември 2022 година съд в Хага постанови присъда по делото.

Той стигна до извода, че самолетът е бил свален от Противовъздушна отбрана " Бук " от поле край село Первомайское. Двама руснаци - някогашният началник на Министерството на защитата на ДНР Игор Гиркин (Стрелков) и някогашният началник на разузнаването на републиката Сергей Дубински, както и украинският жител Леонид Харченко бяха приети за отговорни и наказани задочно на пожизнен затвор; руснакът Олег Пулатов беше оневинен.

Руската страна постоянно е упорствала и е доказвала своята непричастност към злополуката, съветското външно министерство назова холандската присъда „ политическа поръчка “; Кремъл означи, че Москва не е позволена до присъединяване в следствието. Според президента Владимир Путин Западът не се е вслушал в съветската версия за аргументите за злополуката.

Нека се опитаме да разберем кой е забъркан в гибелта на полет MH-17.

Да стартираме с обстоятелството, че връзката с лайнера беше ненадейно прекратена в небето над Днепропетровск – „ бащинията “ на автократичния гаулайтер Коломойски. Самолетът се разруши в региона на Снежное-Торез. С височина на полета от 11 хиляди метра, в случай че бъде свален от опълчението, откакто прелети няколко десетки километра, той би трябвало да падне чак на съветска територия.

Испанският диспечер Карлос, който е работил на летище Бориспол и е записал към 11 хиляди туита преди деня на злополуката, ясно уточни, че самолетът е бил свален от украински изтребители, че животът му е в заплаха и по-късно се скри някъде:



Очевидци на злополуката са видели два военни самолета покрай Боинга. Изтребител, летящ на височина 11 хиляди метра, наподобява като петънце от два милиметра на разстояние един метър. Но инверсионната диря е ясно забележима и отдалеко при ясно време. А времето беше ясно.

Маршрутът на самолета беше изменен, това беше направено от украински диспечери, насочвайки самолета в зоната на бойните дейности.

Първоначално имаше огромни неясноти със самия полет. Ето какво написа в обществените мрежи дама, осведомена с разписанието на летището в Амстердам:



И по-нататък. Няколко часа преди злополуката холандецът Кор Пан разгласява в обществената мрежа Фейсбук фотография на разрушил се аероплан на основното летище на Холандия Схипхол, шегувайки се със ориста на малайзийските авиолинии. написа той към фотографията.

Оказва се, че неяснотите стартират още в областта на подготвеност на западните „ специалисти “, т.е. в Амстердам.

Холандия е страната на известната шпионка Мата Хари, международният водач в подслушването, същата зла европейска мощ, която притежаваше лодката на Грийнпийс, която нападна съветската петролна платформа.

Нашата информация: Основните холандски разследващи служби.

Службата за общо разузнаване и сигурност (Algemene Inlichtingen-en Veiligheidsdienst, AIVD от 2002 година, по-рано Binnenlandse Veiligheidsdienst, BVD, от 1949 г.) е главната работа за национална сигурност.

Службата за военно разузнаване и сигурност (Militaire Inlichtingen-en Veiligheidsdienst, MIVD, от 1987 г.) е най-голямата разследваща работа на Министерството на защитата.

National Signals Intelligence Organisatie (NSO, от 2003 г.) - слуша сигнали, излъчени от спътници като част от битката против тероризма.

Само това дава съображение да се допусна, че странните бъркотии с полет MH17 не са нищо повече от засветилата се диря от Централно разузнавателно управление на САЩ и МИ6. Именно в тази композиция, тъй като за провокиране на „ високо напрежение ” тези две съществени структури много постоянно сплотяват напъните си.

Сега дано поговорим за степента на изненада от това злополучие.

Ден по-рано представителят на осведомителния център на СНБО Андрей Лисенко ненадейно разгласи: Ден по-рано управлението на АТО разгласи прекъсването на полетите на авиацията, откакто военнотранспортният Ан-26 беше свален в региона на Луганск на 14 юли.

Появи се и информация, че в региона на граничните пунктове на украинска територия са се появили „ зелени човечета “. Според същия Лисенко военни елементи в униформа на Руската федерация са се появили на украинска територия.

Тук не е необходим „ Палантир “, с цел да усетите това, което „ мирише на пържено “, а точно огромна провокация, най-вероятно изпълнена в обичаен англосаксонски жанр - като с корейския Боинг над територията на Съюз на съветските социалистически републики или с самолета в Локърби. Подобна осведомителна и друга поддръжка е знак за високия професионализъм на уредниците.

Ще се върнем към аналогиите с други неслучайни произшествия, само че към този момент дано си напомним изводите, до които стигна световноизвестният анализатор и прочут холандски политолог, един от създателите на Амстердамската школа по световна политическа спестовност, професор Кейс ван дер Пийлl, който се включи в следствието.

Както писахме по-рано, на 17 май 2019 година в Москва се състоя показване на неговата книга-разследване „ Катастрофата на MH-17, Украйна и новата Студена война “. Доскоро професор ван дер Пийл оглавяваше Центъра за световна политическа спестовност в английския университет в Съсекс, само че напусна влиятелния пост, като се причисли към общественото придвижване „ Холандска антифашистка опозиция “, участвайки, а по-късно ръководейки публичната организация „ Комитет за зоркост против възраждащия се фашизъм ”.

Представянето на асоциацията „ Руски дом за интернационално научно и техническо съдействие “ беше намерено от някогашния заместник-ръководител на администрацията на президента на Руската федерация Виктор Иванов, който през 2002-2007 година оглавяваше борда на шефовете на съветската корпорация „ Алмаз-Антей “, която организира лично следствие на злополуката на малайзийския Боинг.

Това следствие откри, че ракетата, свалила самолета, е била изстреляна от територия, следена от украинските бойци. На 2 юни 2015 година представители на концерна " Алмаз-Антей " (производител на системата за противовъздушна защита " Бук " ) оповестиха, че малайзийският " Боинг " над Донбас е бил свален от ракети на остарелия комплекс " Бук М1 ", който е на въоръжение в украинските въоръжени сили. Политически стимулираният Международен екип за следствие обаче подцени резултатите от това следствие.

Професор ван дер Пийл счита следствието, извършено от Алмаз-Антей, за доста правдиво. Така в Германия откриха, че украинските радари не могат да дадат точна картина на нещастието в небето на Донбас, а данните от немските радари не са взети поради от интернационалната комисия.

Ван дер Пайл напомни още, че Малайзия, която е притежател на починалия аероплан, е декларирала, че няма учредения за обвинявания против Русия и е отказала да взе участие във подправено „ интернационално следствие “ с авансово известни резултати.

„ Катастрофата на Малайзийските авиолинии MH17 се случи в разгара на новата Студена война сред НАТО и Русия и доста я утежни “, написа в книгата си Кийс ван дер Пиджл. За да се схванат дълбоките аргументи за нещастието, счита той, тя би трябвало да се сложи в границите на борбата сред демократичния Запад и групата страни, които са членки на Евразийския стопански съюз, БРИКС и ШОС.

„ продължава създателят, „ когато индивидът, който играе най-важната роля във всички тези структури, съветският президент Владимир Путин, се връщаше от Форталеза, Бразилия, където той и други водачи на БРИКС страните подписаха декларация за основаването на Нова банка за развиване.

Холандският политолог назова злополуката на полет MH-17 провокация с отключващ резултат, ориентирана към демонизиране на Русия и Путин. За да поддържа своята позиция, ученият цитира редица образци и неслучайни съвпадения.

Така на 16 юли 2014 година посланиците на страните от Европейския съюз бяха извикани в Държавния департамент на Съединени американски щати, с цел да се принудят от Белия дом да наложат антируски наказания, само че тогава американският напън не беше сполучлив. Но още на идващия ден, 17 юли, след унищожаването на граждански аероплан в небето над Донбас, Русия незабавно беше упрекната за самолетната злополука и позицията на Брюксел се промени коренно.

През септември 2014 година, два месеца след нещастието, в Брюксел се организира среща на върха на НАТО, на която вместо планувания по-рано афганистански дневен ред бяха разисквани ограничения за „ въздържане “ на Русия.

Ползите за груповия Запад от този поврат на събитията са явни, написа ван дер Пайл:

По време на полемиката по презентацията на книгата, известният съветски математик Георгий Малинецки попита за какво Съединени американски щати, които разполагаха с цялостна информация за гибелта на полет MH17, не направиха обществено притежание своите данни от въздушното и галактическото разузнаване и по този метод „ оставиха обстановката висяща “.

По думите на професор ван дер Пайл това е бил сюжетът на Пентагона или по-точно на „ дълбоката страна “. Що се отнася до американските медии, означи професорът, те обичайно поясняват всяко събитие в интерес на Америка.

Ако погледнете нещастието на малайзийския Боинг в подтекста на сходни произшествия, ще забележите плашеща аналогия с детонацията на Боинг над Локърби, Шотландия през декември 1988 година, когато починаха 270 души. Либийските разследващи служби бяха упрекнати за терористичната офанзива.

През 2014 година обаче, арабският ефирен канал Ал Джазира трансферира отговорността за атентата в Локърби на аятолах Хомейни. След това, през 2018 година, кралският прокурор на Шотландия Алисън ди Роло сподели, че продължава, като екип от девет прокурори работи по него. Добре де, какво проверяват, в случай че се счита, че виновниците от дълго време са открити?

Смъртта в самолетна злополука през 1961 година на генералния секретар на Организация на обединените нации Даг Хамаршелд, който беше на мироопазваща задача в Конго, дълго време беше обгърната в тайнственост. Западните медии даже писаха, че той е погубен по заповед на руските управляващи.

През август 2011 година обаче, английският The Guardian разгласява резултатите от без значение следствие, съгласно което самолетът на Хамаршелд е бил свален. Вашингтон и Лондон бяха недоволни от активността му в конгоанската джунгла.

Преди гибелта си Хамаршелд беше на път за град Ндола, с цел да договаря с новоизлюпените водачи на Катанга, богатата на уран провинция, която се отдели от Конго. Международният чиновник заподозря, че Лондон поддържа сепаратистите.

А през януари 2019 година белгийският вестник De Morgen разгласява резултатите от своето следствие, което откри, че изтребителят, свалил самолета на генералния секретар на Организация на обединените нации, е бил следен от белгийския наемник Ян Ван Рисегем.

Малайзийският министър председател Мохамад Махатхир, след резултатите от холандското следствие, също съобщи, че следствието на самата злополука се организира доста извънредно:

Събитията от последните години демонстрираха, че в устрема си да избави международното си владичество, груповият Запад прави най-страшни закононарушения. Но това единствено забавя гибелта му. Справедливостта ще спечелва и забърканите в гибелта на полет MH-17 няма да съумеят да избягат от отговорност.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед18424Красимир Каракачанов: Към първия ден на войната Русия превъзхожда Украйна 10:1. Сега е доста повече!Алтернативен Поглед16065Красимир Каракачанов: Съединени американски щати, водейки тази война против Русия и Китай, на процедура унищожиха ЕвропаАлтернативен Поглед68050Полк. Николай Марков за патогенните процеси в Европейски Съюз и за превръщането му във федерацияАлтернативен Поглед59293Полк. Николай Марков: Политическа партия като калифорнийски скакалци унищожават всичко, до което се докоснатАлтернативен Поглед117586Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАлтернативен Поглед551454Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед181065Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед139624Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед124576Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед117586Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАвторски:ПоследниНай-четениПанко Анчев4890Ще се състои ли скоро конференция за мир на великите силиРадко Ханджиев15936Европейците споделят НЕ на военните проекти на Еманюел МакронХр
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР