Има потвърждение за самоличността на една от жертвите на потопа

...
Има потвърждение за самоличността на една от жертвите на потопа
Коментари Харесай

Кметът на Царево: Остава издирването на една жена – дъщерята на загиналата съдийка

Има удостоверение за самоличността на една от жертвите на потопа – това е арбитър Мария Москова, чието тяло е извадено на пристанището на града. Остава едно лице, за което продължаваме издирването. Това е дъщерята на Мария Москова. Нямаме безусловно никакви данни къде се намира, допуска се, че е била в автомобила на съдийката.Това съобщи на брифинг кметът на морския град Георги Лапчев.

Градоначалникът изясни, че двата язовира на територията на Царево ще бъдат изцяло обезводнени. Стартира незабавна активност по ремонт на стените им, защото мощната вълна ги е обрушила. Помощ ще бъде поискана от страната.

„ Специалистите споделиха, че в случай че не е бил един от язовирите, който е бил изцяло празен, в този момент целият комплекс „ Оазис ” нямаше да съществува. Той е бил буферът, който е избавил цялостен един регион, в който има стотици души ”, акцентира Лапчев.

За пропадналия мост по обходния маршрут през къмпинг „ Нестинарка ” кметът изясни, че е направена скоростна организация пропадането да бъде запълнено и придвижването да бъде пуснато. „ В момента имаме различен обход, който е през гората ”, разясни той.

„ От АПИ изпратиха понтонен мост и трасето Царево – Ахтопол също ще бъде възобновено ”, посочи още Лапчев, като добави, че на нуждаещите се е обезпечена храна, а доставките на вода и храна са непрестанни.

Кметът на Царево разгласи, че градът се връща в естествения си темп на живот. „ Предстои да се събере Министерският съвет, а ние към този момент приготвяме своите протоколи. Ще споделим каква ще бъде финансовата равносметка на потопа, който ни заля ”, сподели още Георги Лапчев, представен от Нова телевизия./Новини.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР