Има постъпващи нови сигнали. Работим по всеки един от тях.

...
Има постъпващи нови сигнали. Работим по всеки един от тях.
Коментари Харесай

Зловещо: Разбра се как Виктор е убил Алена 



Има постъпващи нови сигнали. Работим по всеки един от тях. Районът се ревизира. Колегите се управляват от информация, която получават от жители, и от фотоси, открити на място.

Това обявиха от Софийска градска прокуратура (СГП), представени от Нова телевизия по отношение на противозаконните погребения на хора в Клисура.

"За да разясня дали Алена Щерк е убита с бухалка ни са нужни експертизи, каквито досега не са направени. Това сподели представителят на Софийска градска прокуратура Десислава Петрова, откакто водещият на „ Здравей, България “ Виктор Николаев цитира изявление на сина на жертвата за нанесени извънредно жестоки удари с бухалка по тялото на IT специалистката.

От сина й разбираме, че там е миришело на белина и е юридически опит да се чисти кръв, добави Николаев.

„ Що се отнася до мястото, където Алена е убита, това също е въпрос на проучване. Има следи от потребление на белина. Може да е за изтриване на следи “, съобщи Петрова.

Най-вероятно убийството е осъществено или в автомобила, или в гаража, добави тя.

Говорителката на Софийска градска прокуратура не удостовери дали има подадени от Алена тъжби в 6-то Района ръководство в София.

„ Репортер на в. „ Телеграф “ е приказвал със сина й и той споделя, че тя е подавала тъжби за душевен тормоз против Виктор Спига, който бе арестуван в Италия в 6-то РПУ “, разясни водещият.

„ В събота направихме информация и към този миг в прокуратурата не бяха постъпвали сигнали, свързани с домашно принуждение. Ние работим дружно, само че сме разнообразни институции и има придвижване на документи сред нас “, оправда се Десислава Петрова, след което водещият възкликна, че му било чудно какъв брой време й би трябвало на страната, с цел да открие дали един погубен човек е подавал тъжба преди този момент против този, който е арестуван за закононарушението.

„ Мога да повторя думите на комисар Цветков. Не е толкоз въпрос на времеви запас да се направи информация. Колегите се бяха концентрирали върху значителната част от първите моменти на следствието. Тази информация ще се направи. В най-скоро време ще има информация ", добави тя.

„ Не е задействан паник бутон в жилището на жертвата, а е включена алармената система. Апартаментът е бил заключен. Няма следи от щурм върху входната врата “, посочи Петрова.

„ В момента събираме доказателства. Разчитаме и на свидетелски показния, с цел да установим тъкмо какво се е случило “, добави тя.

От там оповестиха по тематиката с Алена Щерк, че не са постъпвали документи, свързани с домашно принуждение: “Домашното принуждение има отвън наказателно правни измерения, тъй като има закон против домашното насилие”.

“Става въпрос за включване на алармената система, а не за натискане на паник бутон. Входната врата е била заключена, няма следи от щурм или нещо, което да насочи вниманието към случай.

Направен е опит да се свържат и с нея и с нейния наследник, само че не е получен противоположен отговор. Обективните находки сочат, че убийството е осъществено в гаража или в автомобила. Предстои да получим експертизите, с цел да можем да кажем със сигурност”, допълниха още от СГП.

Относно изчезналия Александър Алтънбашев споделиха, че няма нова информация.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР