Има поредица от одобрени национални планове за възстановяване. Аз съм

...
Има поредица от одобрени национални планове за възстановяване. Аз съм
Коментари Харесай

Станишев: Надявам се служебното правителство да представи финализирания План за България

Има поредност от утвърдени национални проекти за възобновяване. Аз съм предложил цялото подпомагане от страна на нашето семейство на държавното управление и в експертен проект, и в политически проект за връзка с Джентилони, който е комисарят, отговарящ за проектите.

Това съобщи президентът на ПЕС Сергей Станишев след конференция в Берлин, на която европейските социалисти и социалдемократите показаха визията си за бъдещето на Европа.

" Надявам се работата, която е почнала, да бъде приключена в къси периоди и още служебното държавно управление да може да показа завършвания План за България, тъй като в действителност към този момент процесът на ратификация от страните мина, към този момент има страни, които получиха утвърждение и получават първите траншове ", сподели още президентът на ПЕС.

Той добави, че би трябвало да има национална кръгла маса, на която да се дебатира на национално равнище присъединяване на всички, " с цел да имаме неофициален бюрократичен проект по какъв начин да усвоим всички средства ".

" Ние сме най-отзад на опашката по икономическо развиване, би трябвало да ускоряваме, това е единственият ни късмет. Каквото зависи от нас, ще създадем, с цел да помогнем на служебното държавно управление и на новосформираното по-късно, тъй като това е общ интерес на България и на всички български жители ", безапелационен беше Станишев.

По думите му идните избори не са нещо трагично, а са част от демократичния развой. Той уточни за образец Белгия, която от година и половина не може да образува държавно управление, а също и Холандия, където още не са почнали договаряния, макар че изборите са били през март.

" Ние в никакъв случай нямаме поредна държавна политика било в стопанската система, било в която и да е сфера. Всяко държавно управление стартира от нулата, заличава това, което се е предписание преди. Аз не споделям, че не би трябвало пъклен доста неща от тези 10 и повече години на ГЕРБ да се трансформират, тъй като както има приказка: властта корумпира, а безспорната власт, продължителната го прави в доста по-голям мащаб ", разяснява Станишев.

Според него обаче ние не можем да започваме от нулата всякога. По думите му би трябвало да има малко повече здрав разсъдък, да има разговор, без да се отстранява опонирането по значими въпроси.

" Не може единствено да се води война и всеки, който е на друго мнение, да бъде заклеймяван ", добави той.

Президентът на ПЕС заключи миналата година и половина в обстановката на пандемия. По думите му има всички учредения със самочувствие да се гледа на тези година, година и половина, които отминаха, тъй като са се случили неща като Плана за възобновяване, върху които има доста явен отпечатък на социалистите като наличие.

" Ако преди година и половина някой беше споделил, че ще има издаване на общ европейски дълг, щяха да кажат, че е теоретичен фантазьор, или даже не теоретичен, само че стана действителност. Защото през цялото време започнахме борба по тази причина, да има европейски отговор за коронакризата, и то освен от позиция на опазването на здравето, само че най-много за последствията, тъй като такава рецесия, която е систематична, симетрична, удря всички, не е имало в историята на Европа доста от дълго време. Слава богу, се преборихме отговорът на Европа на тази рецесия да бъде радикално друг от отговора през 2008, 20009 и 2010 година, когато беше натрапен режимът на финансови и стопански рестрикции, които просто раздраха обществената тъкан на Европа ", сподели Станишев.

Според него в този момент има подем за връщане към обществена политика, с политика хората в центъра на вниманието, политика на вложения в рационализация на стопанските системи, във връщане на обществена Европа. Част от тези триумфи би трябвало да се доразвият и включително още веднъж задача ще бъде обзор и промяна на Пакта за непоклатимост.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР