Има поне три начина да накараме операционната система Windows 11

...
Коментари Харесай

3 начина да намерим продуктовия ключ за своя Windows 11


Има най-малко три метода да накараме операционната система Windows 11 сама да ни каже продуктовия ключ (снимка: CC0 Public Domain)

Намирането на физическото местонахождение на продуктовия ключ за Windows 11 може да бъде сложна задача. Само с няколко команди обаче продуктовият ключ може да бъде оголен бързо и дейно.

Физическото местонахождение на продуктовия ключ за Windows постоянно се намира върху стикер, подложен на труднодостъпни места на компютъра. За благополучие с няколко команди и малко ноу-хау всеки може да употребява операционната система, с цел да открие своя продуктов ключ за Windows 11. Общите техники за намиране на продуктов ключ са на практика същите като тези за Windows 10, въпреки да има някои фини разлики.

1. Команден ред в Windows 11

Най-директният способ за намиране на продуктовия ключ за Windows 11 е командният ред. Отворете инструмента за търсене на Windows 11 и въведете „ command “. Намерете командния ред в резултатите от търсенето и изберете „ Изпълни като админ “ / „ Run As Administrator “, с цел да стигнете до екрана на командния ред.

После въведете или поставете тази команда в подканата:

wmic path softwareLicensingService get OA3xOriginalProductKey

и натиснете „ Enter ”. Командата ще разкрие Qашия автентичен продуктов ключ за Windows 11 тъкмо там, на екрана на командния ред.

2. PowerShell в Windows 11

Ако предпочитате да употребявате PowerShell, процесът е сходен, само че командите са разнообразни. Отворете инструмента за търсене на Windows 11 и въведете „ powershell “. Намерете PowerShell в резултатите от търсенето и кликнете върху „ Изпълни като админ “ / „ Run As Administrator “.

В подканата на PowerShell въведете или поставете тази команда, след което натиснете Enter:

powershell “(Get-WmiObject -query ‘select * from SoftwareLicensingService’).OA3xOriginalProductKey ”

Командата ще разкрие Вашия автентичен продуктов ключ за Windows 11.

3. Изваждане от систематичния указател в Windows 11

Продуктовият ключ на Windows 11 се съхранява във файла на систематичния указател на Windows, тъй че е допустимо да намерите продуктовия ключ там, в случай че отидете на вярното място. Отворете инструмента за търсене на Windows 11 и въведете „ regedit “. Изберете приложението Registry Editor от резултатите и кликнете „ Изпълни като админ “ / „ Run As Administrator “.

Използвайки левия панел на прозореца в редактора, отидете до този клавиш:

ComputerHKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionSoftwareProtectionPlatform

Ключът BackupProductKeyDefault ще разкрие годен продуктов ключ на Windows 11. (Имайте поради, че този ключ може да е друг от ключа, оголен от командния ред или PowerShell.) Излезте от редактора на систематичния указател, когато приключите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР