Има положителен доклад, които излезе вчера, които отново потвърждава, че

...
Има положителен доклад, които излезе вчера, които отново потвърждава, че
Коментари Харесай

Денков за приемането ни в Шенген: Най-големият риск в се намира в Народното събрание


Има позитивен отчет, които излезе през вчерашния ден, които още веднъж удостоверява, че от позиция на задачата, проведена от Европейска комисия с представители от Австрия и Нидерландия, ние покриваме безусловно всички критерии във връзка с приемането ни в Шенген.

Това, което остава е да продължим да работим по същия метод. Народно събрание да поеме неговата тежест във връзка с КПКОНПИ, измененията в Конституцията, ние да продължим с дипломатическите старания без да сътворяваме напрежение по сред си, а работейки в синхрон и има всички шансове да се поздравим с позитивен резултат в края на годината. Най-големият риск сега се намира тук в тази зала, уповавам се той да не се осъществя.

Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков от парламентарната естрада.

Денков акцентира, че влизането на страната ни в Шенген е един от най-важните цели за България, с цел да успеем да преодолеем " една неправда, която пречи на българските жители и е обвързвана със загубата на милиони левове всяка година ".

“Това, което можеше да се направи, е да имаме явен проект, обвързван със законодателна стратегия, която вие приемате в Народно събрание, и дипломатически старания от страна на Мария Габриел и ясна позиция на България, осъществена през мен като министър-председател и през министерствата във всяко едно от техните отраслови отговорности, с цел да покажем, че България би трябвало да бъде в Шенген, тъй като това е от изгода освен на българските жители, само че и за Австрия, Нидерландия, само че и за цяла Европа”, счита той.

Премиерът изясни, че през този интервал са съумели да изготвят ясни причини за какво има изгода за страни като Австрия ние да бъдем в Шенген, да покажат напредъка по законодателната стратегия, както и че сме заздравили защитата по границата.

СНИМКА: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР