Има подход като се мушкаш между шубраците и лазиш като

...
Има подход като се мушкаш между шубраците и лазиш като
Коментари Харесай

Камион изсипа пръст върху дюните на плаж Корал

" Има метод като се мушкаш сред шубраците и лазиш като хлебарка, единствено и единствено да стигнеш до плаж Корал ... ". Това е пост в обществената мрежа Facebook, който разкрива достъпа до един от бургаските плажове, прочут до скоро с опцията си за къмпингуване.

Описанието за странния достъп до плажа е направено часове след информацията, че камион е изсипал купчина чернозем върху дюните на плаж Корал.

Във вторник вечерта в обществената мрежа от групата " Да запазим Корал " бе подаден сигнал за камион, който унищожава дюните.



" Това е камионът (А 1691 ВР), който изсипа купчина чернозем върху дюните на плаж Корал! Към дата 18/06/2018 МПС с ДКН A1691BP и номер на рама 54112002385789 няма дейна застраховка " Гражданска отговорност " . За последните 2 години този камион няма застраховка Гражданска отговорност! ", написа в сигнала.

Според създателите на сигнала община Царево с бездействието си оказва помощ на беззаконието. Околностите на плаж Корал са подложени на екологична експанзия от страна на частници , организации и община Царево.

" Миналата година министър Ангелкова седнал съм да ровичка по палатките на къмпингуващите с вярата да откри някоя скътана десетка трева, дали и в този момент ще е толкоз дейна ? А нека, но едва ли ", написа в сигнала.

Авторите на сигнала напомнят индианска сентенция. " Обичай земята. Тя не ти е завещание от твоите родители, тя е твоят дълг към твоите деца. Когато бъде отсечено последното дърво, когато бъде отровена последната река, когато бъде уловена последната птица - едвам тогава вие ще разберете, че парите не стават за ястие... ".

Пред bTV от община Царево разясниха, че пътят не е общински . Представителите на компанията, заградила терените, не знаеха кой е изсипал пръстта.

Охранителите на плажа упрекват плажуващите на Корал, че отстраняват коловете на оградата, с цел да могат да влизат с колите си по-близо до линията.

От своя страна къмпингарите и хората, които идват единствено на плаж там, се оплакват, че методът към плажа е стеснен от всички страни .

" Допускам, че е допустимо самата защита да си вади коловете, тъй като коловете са и откраднати , само че по тази причина ни набеждават нас, хората, които посещаваме плажа ", сподели Атанас Русев от съдружие " Да запазим Корал ".

Към момента се твърди, че от министерствата на туризма и на районното развиване са изпратили проверяващи на следващия сигнал.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР