Има по една камера в полицейски автомобил. Камерите са на

...
Има по една камера в полицейски автомобил. Камерите са на
Коментари Харесай

Криминалист: Корупцията в МВР храни

Има по една камера в полицейски автомобил. Камерите са на мястото, на което всекидневно се поставят видеорегистраторите на автомобила. Тя снима чиновниците, регистрационния номер на автомобила и така нататък Това се прави за сигурност на чиновниците. Това изясни криминалистът Иван Савов в студиото на утринния блок на Нова телевизия.

Той обясни, че чиновниците в автомобила нямат общо с тази камера: “Тя е в автомобила, само че те не могат да я управляват. Би трябвало постоянно да записва, тя се съхранява на сървър и те не би трябвало да могат да изтрият записа ”.

Според него турският водач е карал в лентата за наложително прекъсване и по тази причина служителите на реда са го изпреварили: “От една страна, индивидът е в нарушаване. Знаем по какъв начин карата турските водачи по пътищата. Оттам насетне шамарът е нарушаване. След инспекция ще се обясни кой е крив и кой е прав. Със сигурност турският водач ще дава пояснение какво е правил в лентата за наложително прекъсване. Силно се колебая, че ще може да се потвърди настояването на подкупа ”.

Савов разясни, че чиновник на Столична дирекция евентуално е изтрил записа от случката, а по-вероятно е дейностите на служителите на реда да са свързани с опит да счупят камерата.

“Оказва се, че полицейските чиновници не всеки път би трябвало да записват. Конституцията дава право на цялост. Не всеки спрян за инспекция желае да го снимат ”, сподели криминалистът.

“Корупцията в Министерство на вътрешните работи храни. Тя има политическа багра и върви по реда нагоре. Обществена загадка е, че има структури в полицията, които могат да правят сходни дейности. Такава конструкция е “Специализирани полицейски сили ”. Те правят корупционни практики. “Пътна полиция ” е другото такова звено. В избрани интервали е стигало и до министъра ”, приключи Савов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР