Има по-достойни за председател на НС от Росен Желязков, например

...
Има по-достойни за председател на НС от Росен Желязков, например
Коментари Харесай

Р. Василев, ПП: С ГЕРБ се разбрахме за отчетността на главния прокурор. Ще му се търси отговорност!

Има по-достойни за ръководител на Народно събрание от Росен Желязков, да вземем за пример Десислава Атанасова

 

Това сподели депутатът от ПГ на ПП-ДБ Радостин Василев.

 

Въпреки сделката сред новосформираната коалиция сред „ Демократична България ” и „ Продължаваме Промяната ”и ГЕРБ-СДС за избор на Росен Желязков за ръководител на Народното събрание, Радостин Василев не поддържа предлагането в Народно събрание.

 

Той дефинира акта като персонално решение и акцентира, че гласът му по този начин или другояче не е бил решителен.

 

„ Казвам, че може би имаше по-достойни в ГЕРБ от Росен Желязков и че аз бих избрал различен претендент – да вземем за пример Десислава Атанасова ”. Това сподели в студиото на „ Здравей, България ” депутатът от ПГ на ПП-ДБ. По думите му тя е най-подготвена от първата политическа мощ в Народното събрание.

 

Василев отхвърли да е коментирана лидерска среща сред Кирил Петков, Асен Василев и Бойко Борисов. „ Вероятно ще има такава, само че не е закрепено по кое време ”, изясни националният представител.

 

Той напомни поръчките на ПП-ДБ, че няма поддържат нито кабинет с мандат на ГЕРБ-СДС, нито с тяхно присъединяване. „ Всякакво присъединяване – и политическо, и експертно. Под никаква форма ”, безапелационен беше Радостин Василев.

 

„ На масата за законодателната рамка те неведнъж поставяха въпроса за държавно управление и ние неведнъж им казвахме, че сме там, с цел да приказваме за законите ”, уточни някогашният народен представител от Има Такъв Народ.

 

„ Ние имаме взети решения на националните органи и задължения към гласоподавателите ни – ние няма да подкрепим държавно управление на ГЕРБ и държавно управление с тяхно присъединяване. Няма да създадем прегръдка с ГЕРБ, както сме дали обещание. Отговорността за сформиране на държавно управление още веднъж е в ГЕРБ – в случай че те виждат проблем в Политическа партия, постоянно могат да търсят поддръжка отвън нас. Алтернативата за нас е единствено държавно управление на малцинството ”, сподели още той.

 

„ Не сме обсъждали състав на държавно управление. Смятам, че лицата в него могат да са политически. Едва ли политическият профил на кабинет ще е спирачка. Имаме проект кои хора за коя позиция могат да бъдат употребявани ”, разгласи Василев.

 

„ Не знам кой контактува с Борисов. Няма да има поддръжка от нас за ГЕРБ. Няма да си поделяме нищо ”, безапелационен е той.

 

„ Ние от Политическа партия от рухването на държавното управление сме подложени на репресии от прокуратурата. Да плаши господин Гешев някой различен. Ще му се търси отговорност ”, предизвести той.

 

Ако първата политическа мощ не успее да сформира постоянен кабинет и вторият изследователски мандат отиде при ПП-ДБ, обединението ще търси поддръжка от всички парламентарно показани партии. Кадрови състав обаче към момента не е коментиран, съобщи Василев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР