Има пет основни психологически причини, които могат да бъдат причина

...
Има пет основни психологически причини, които могат да бъдат причина
Коментари Харесай

5 Психологически причини, поради които не можете да отслабнете

Има пет съществени психически аргументи, които могат да бъдат причина за вашата некадърност да отслабнете.Всеки, който има проблем с намаляването на тежестта би трябвало да бъде нащрек за тези признаци, при които има психически фактор.

# 1 Вие сте пристрастени към незабавното задоволство.

Това е най-често срещаната психическа причина за неспособността на човек да отслабне и да резервира тежестта си в дълготраен проект. Ефекта " Yo Yo " постоянно е обвързван с концепцията за диета, предопределена да има бързи резултати. Това предпочитание за бързи резултати може да докара до други типове евентуално рискови диети, които няма да бъдат ефикасни в дълготраен проект. Загубата на тегло изисква дълготраен ангажимент към смяната и в случай че вършиме още веднъж и още веднъж диети, тъй като желаете мигновени резултати, вие ще свършите в един затворен кръг.

# 2 Имате сериозна липса на надзор над импулсите.

Дори когато сте сити, можете да кажете „ Не ” на някой, който ви предлага храна. Тази липса на надзор над импулсите е малко евентуално да се лимитира единствено до потреблението на храна. И не всеки може да разбере, че има проблем с това.Психологията предлага да се опитате да практикувате закъснение на желанието за задоволство на неочаквани импулси допустимо най-дълго.

# 3 Вашата воля се изчерпва в други направления и цели.

Нямаме безкрайна воля. Това е повода заради която в действителност най-често хората прекъсват диетите си през нощта. Ако сте под стрес, липсва ви сън, или нещо друго, което послужи като възприятие на незадоволеност за Вас - диета може да бъде прекомерно обезсърчителна.Това се назовава " привършване на волята " и тя може да бъде възобновена с отмора и релаксация. Все отново постоянно би трябвало да обмисляте факторите, които биха могли да изчерпят вашата воля.

# 4 Твърде доста пиянство.

В логиката на психиката се назовава " алкохолно късогледство ", което значи, че хората са по-малко възпрепятствани заради консумирането на алкохол. Диетата на подобен човек е е страхотна, до момента в който не стигне до края на деня. Той пие и стартира да желае да яде. Алкохолът е обвързван с храната. Не е наложително за тези хора да се напиват, с цел да спрат да наблюдават режима си и да стартират да преяждат.

# 5 Вие сте жертва на личната си умствена клопка.

Има два разнообразни метода, по които „ Психологията през днешния ден ” разказва това. Първо, имате обстановка на " независимо лицензиране ". Това е класическият сюжет, в който си казвате: " Бях толкоз добър, че заслужавам премия ". Тази възнаграждаваща логика на психиката приключва като само-унищожителна и всеки прогрес, който е реализиран, се връща назад към вас.

Вторият метод е методът, по който вашият мозък ви подмамва да прескочите диетата си посредством т. нареченото " рухване от каруцата ", в чийто коловоз могат да влезнат хората.Някой може да наруши едно предписание в диетата си единствено един път и по-късно да се откаже от диета изцяло в интерес на нездравословни разновидности, тъй като в съзнанието си към този момент е нарушил диетата си и е прекомерно късно.Не се забърквайте в душевен пазарлък, който ви защищава от постигането на вашите цели. Най-лесният метод да се избегне това е да не се занимавате с тези типове ментални патерици./beu.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР