Има първи заподозрян за бомбените заплахи в училищата в цялата

...
Има първи заподозрян за бомбените заплахи в училищата в цялата
Коментари Харесай

Главен комисар Петър Тодоров: Има заподозрян за бомбените заплахи в училищата

Има първи обвинен за бомбените закани в учебните заведения в цялата страна: 

Към момента има 102 сигнала за взривни устройства в учебни заведения в областите Плевен, Сливен, Варна, Бургас и София, като имейлите са съвсем идентични. Няма действителна заплаха. Това заяви пред публицисти в Пловдив основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Петър Тодоров, съобщи Българска телеграфна агенция.

По думите му чиновници от Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " (ГДБОП) работят с две партньорски служби по насоки за вероятно лице, съпричастно към заканите, което е отвън територията на страната.

По предписание на министъра на вътрешните работи до два дни работна група ще създаде общонационална процедура, която ще регламентира прецизно при такива обстановки точните дейности, разяснява Тодоров и добави, че никога няма опасност за изборите.

Служителите на Министерство на вътрешните работи работят по близо 400 оперативни и 270 очевидни сигнала, свързани с изборния развой, има 75 формирани досъдебни производства. Тодоров заяви, че в пловдивския квартал " Столипиново " през днешния ден се ревизират две лица и бележници с имена, като се открива дали това е лихварска активност или има отношение към изборите. Всеки един сигнал във всяка една част на страната се ревизира, уточни основният секретар.

Петър Тодоров връчи по два електропреносими револвера " Тейзър " на представители на всички Районни ръководства в региона, а чиновници на бранш " Специализирани полицейски сили " получиха револвери " Валтер ". Оръжията са част от взетите от управлението на Министерство на вътрешните работи ограничения за възобновяване на оръжейната система и съоръжение на чиновниците с по-нови късоцевни оръжия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР