Има първа положителна проба за COVID-19 във Варна, съобщи пред

...
Има първа положителна проба за COVID-19 във Варна, съобщи пред
Коментари Харесай

Първи заразен с COVID-19 и във Варна? Чакат се изследванията на починала в Пловдив жена

Има първа позитивна проба за COVID-19 във Варна, заяви пред bTV регионалният шеф Стоян Пасев.

Става дума за 47-годишен мъж, който се е завърнал от един от най-засегнатите от ковид италиански град - Бергамо, макар предизвестията да не се пътувам в този район. А преди този момент е бил и в Барселона. Прибрал се в България единствено преди два дни с автомобил и е потърсил здравна помощ съвсем незабавно, тъй като се е почувствал зле. Първата му проба е позитивна, чака се втората за удостоверение от Националната лаборатория в София.

Д-р Янка Драганова, заместител шеф на Здравната ревизия в града, съобщи, че все още няма публично удостоверение на тази информация.

В същото време се чакат проучванията от аутопсията на 84-годишна жена със подозрение за COVID-19, откакто е прекарала два дни в пловдивската общинска болница " Свети Мина ", без да е изследвана.

Според лекари в болничното заведение в продължение на два дни на дамата е отказван банкет в инфекциозна болница. Медици от лечебното заведение са обезпокоени, че са обслужвали пациентката без специфични защитни средства. Около десетина души са контактували с умрялата. Въпреки настояването на лекарите от „ Свети Мина “ на пациентката не е била взета проба за ковид. От инфекциозната болница им споделили по телефона, че признаците не приказват за съществуване на вируса. Медиците от лечебното заведение се оплакаха още, че с персонални средства са си закупили защитни средства – маски и ръкавици.

" От регионалния щаб сме създали график за всички държавни и частни лечебни заведения – отделени са кревати и цели отделения, изолирани пространства, в които при случаи на ковид ще поемат болните ", разгласи регионалният шеф на Пловдив Дани Каназирева.

Болница „ Свети Мина “ ще е от последните, които ще одобряват заболели с COVID-19, добави тя.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР