Има партии, които действат за руските интереси. Самата среща с

...
Има партии, които действат за руските интереси. Самата среща с
Коментари Харесай

Тодор Тагарев: Партии у нас са инструмент на Русия в хибридната война

" Има партии, които работят за съветските ползи. Самата среща с Митрофанова не е образец, само че тези партии са инструмент за Русия. Явно са подготвени да работят в ползите на Русия - да настройват групи в обществото една против друга. Това е хибридната война ". Това съобщи пред bTV новият министър на защитата от кабинета " Денков-Габриел " Тодор Тагарев. Той подсигурява, че България може да даде в допълнение военно-техническа помощ на Украйна и че има опция за това.
Прочетете още
Тагарев изясни, че доставената досега военно-техническа помощ на Украйна от страна на България е била " оценена много високо ", защото е съотвествала на украинските благоприятни условия и е била в положително положение.

Той посочи, че не може да каже какво тъкмо въоръжение е доставила България на Украйна, тъй като информацията е класифицирана. Става дума за муниции и въоръжение, добави военният министър.

Дали България да даде своите многоцелеви руски изтребители МиГ-29 на Украйна е въпрос на разискване, сподели министърът. Причината е, че България няма запас да придобие и поддържа така наречен заместващи изтребители на мястото на МиГ-29. " Нямаме такива пари, а би трябвало по някакъв метод да поддържаме летателната подготовка на нашия състав ", сподели Тодор Тагарев.

По мотив информацията, че в Черно море се носят мини и експлозиви, Тагарев разяснява, че не трябва да " пренатягаме нещата ", тъй като България не се намира чак толкоз покрай Украйна.

По думите му, до момента в който Русия не се прибере на лична територия и не " одобри положително държание ", войната в Украйна няма да е завършила:

" Докато Украйна не освободи всички окупирани територии и Русия не изясни по какъв начин ще изплаща репарациите, няма да има сигурност за нас. Виждате какво става в Черно море и в този момент с гърмежа в Нова Каховка - това може да срине туристическия сезон. "

" Бюджетът за защита ще стане 2% от Брутният вътрешен продукт идната година, а не тази ", сподели още Тодор Тагарев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР