Има отделни секции, в които има неявили се членове на

...
Има отделни секции, в които има неявили се членове на
Коментари Харесай

ЦИК: Имаме секции, които още не са отворени

„ Има обособени секции, в които има неявили се членове на секционни комисии. Имаме и няколко случая на секции, които още не са отворени заради разнообразни проблеми “, съобщи заместник-председателят и представител на ЦИК Цветозар Томов пред БТВ.

Той добави, че проблеми има в цели области и сега вземат решение по какъв начин да бъдат отстранени.

„ Там, където не може да се реши казусът, и машината не може да проработи, ще се премине към хартиено гласоподаване “, добави представителят на комисията.

„ В 10 секции в страната е взето решение да се премине на гласоподаване с хартиени бюлетини, защото машините по разнообразни аргументи не са почнали работа. В една от тези секции имаме друг хеш-код от удостоверения. Това е в МИР-Русе. В три от секциите - в РИК Свищов, Варна и Пазарджик, съответните места не мога да кажа сега - машината изписва на екрана: „ Дневникът е фалшифициран “. По тази причина е взето решение да не се гласоподава с тези машини, а да се мине на гласоподаване с хартиена бюлетина. В останалите просто не могат да тръгнат машините, с цел да работят “, съобщи Росица Матева.

Вчера всички сигнали, които бяха подадени в ЦИК за нарушавания в деня за размисъл, бяха подадени за пропаганда в обществените мрежи. По този мотив Матева посочи:

„ По силата на Изборния кодекс ЦИК не може да ревизира наличието в обществените мрежи. Те не са медийна услуга и няма по какъв начин да глобяваме излъчванията там и това, което се написа там, тъй че биват оставени без разглеждане тези сигнали. Даже приканих да не се подават такива сигнали. Дори и в изборния ден ние не можем да глобяваме това, което се случва в обществените мрежи “.

Всички секционни комисии в Турция, за които имаше проблем с част от членовете, към този момент са попълнени, прецизираха от ЦИК.

Навсякъде изборният ден е почнал.

„ Днес два сигнала са подадени преди началото на изборния ден за две секции в страната, че не са отворени, само че към този момент са отворени и работят, по този начин, че няма други сигнали. Имаме две тъжби против решения на ЦИК до Върховен административен съд, само че те не са основни “.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР