Има остра необходимост от съставяне на кабинет в рамките на

...
Има остра необходимост от съставяне на кабинет в рамките на
Коментари Харесай

Нинова при Радев: Ще положим максимални усилия за съставяне на кабинет

Има остра нужда от сформиране на кабинет в границите на 46-ото Народно заседание. Това съобщи президентът Румен Радев по време на вторите съвещания с Българска социалистическа партия за сформиране на държавно управление, представен от бТВ.

„ Страната е изправена пред редица провокации, през вчерашния ден имахме задълбочени полемики по време на Консултативния съвет за национална сигурност, само че това слага с особена острата нуждата от образуване на постоянен кабинет в границите на актуалното Народно заседание. Преди малко вашите сътрудници от ГЕРБ-СДС потвърдиха своята позиция, че ще върнат незабавно втория мандат за сформиране на държавно управление “, сподели президентът.

По думите му, с цел да не бъде прахосан третият мандат, е належащо да има диалогичност сред парламентарно показаните партии.

„ Именно Българска социалистическа партия беше тази, която по време на консултациите сред партиите прояви отговорност, зрялост и мъдрост. Аз разгадавам, че вие и за напред ще продължавате да търсите и да работите за допирни точки с другите партии. За ясни цели и цели, в полза на българските жители “, разяснява президентът.

От своя страна водачът на левицата Корнелия Нинова уточни, че парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ са си сложили две задания – актуализация на бюджета в три направления (стабилизиране на здравната система, преизчисляване на пенсиите и увеличение на приходите, както и подготовка на страната за възможна мигрантска вълна).

„ Ще създадем оферти към импортираната актуализация на бюджета от служебното държавно управление. Втората задача, която сме си сложили е да поставим оптимални старания за сформиране на кабинет – в това отношение може да се разчита на постоянен разсъдък и отговорно държание от Българска социалистическа партия “, уточни още тя.

Във връзка с досегашните договаряния на левицата с „ ИТН “, Нинова посочи, че са положили старания за работа по цели. Тя добави, че социалистите ще продължат с това държание.

„ Ако третият мандат пристигна при нас, ще продължим да работим по метода, по който сме го правили до момента – съответно, градивно, умно. Ще търсим общите пресечни точки с сътрудниците от другите парламентарно показани партии, без ГЕРБ и Движение за права и свободи “, уточни водачът на левицата.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи.
Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР