Има основания местните избори в София да се касират. Това

...
Има основания местните избори в София да се касират. Това
Коментари Харесай

Има основание местните избори в столицата да се касират

Има учредения локалните избори в София да се касират. Това стана ясно след конференция на Българска социалистическа партия в София, на която бяха изнесени данни за неверни изборни протоколи. Социалистите срещнаха медиите с развоя по делото, с което апелират вота за кмет в столицата.
От 313 секции в София които са тествани, единствено в 13 не е имало неверни изборни протоколи, е открила правосъдната експертиза, поискана от БСП-София. " Има призната от съда експертиза, която споделя, че в над 90% от протоколите има разминаване в подадените и регистрирани данни. Анализирани са 1/6 от секциите с машинно гласоподаване ", разгласи Иван Таков, водач на столичните социалисти и ръководител на групата на Българска социалистическа партия в СОС.
Бившата зам.-шефка на СОС Милка Христова, която е част от юридическия екип по обжалването, означи, че доста съществени съмнения буди събитието, че електронните подписи са флашките не са верифицирани. Това основава предпоставки за операция на файловото наличие.
Разминавания има и в действителните гласове за всеки претендент, точка 12 в протоколите, в машинното гласоподаване. В тези 313 секции гласовете за Терзиев са с 546 по-малко, а изчезналите за Григорова - 514, за Терзиев имало и 96 повече като резултат. " Притеснителен е самият факт, че има сходни разминавания. Ако в последна сметка този резултат се мултиплицира в останалите 1000 и повече протокола, може да се стигне до числов резултат, друг от регистрирания от изборните комисии ", считат от Българска социалистическа партия. Затова съгласно социалистите е изцяло реалистично изборите да бъдат оспорени сполучливо.
Социалистите разясниха и тематиките за избора на ръководител на СОС и показания от ПП-ДБ-СС бюджет за тази година.
" Времето за преговаряне завърши, градът и жителите нямат повече време за губене. Трябва да се гледа и бюджет. Срещата за него предходната седмица се провали, през днешния ден ще опитаме отново. Бюджетите на ГЕРБ също сме подлагали на критика постоянно ", съобщи Таков. Той напомни, че Българска социалистическа партия постоянно са държали на децентрализация на бюджета и са подготвени за работа.
Социалистите ще продължат да поддържат своя претендент за ръководител на СОС Диана Тонова. " Никой с нищо не може да ни изкуши или купи. Ние сме споделили нашето виждане и цели и то не е за постове ", безапелационен бе Таков.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР