“Има основания да твърдим, че има сериозни елементи на реваншизъм,

...
“Има основания да твърдим, че има сериозни елементи на реваншизъм,
Коментари Харесай

Проф. Румен Гечев: Служебното правителство започна широкомащабна атака срещу БСП

“Има учредения да твърдим, че има съществени детайли на реваншизъм, главно по две аргументи. Първо - служебните кабинети, да напомним, че когато ГЕРБ падна от власт - не бяха заменени съвсем никакви фрагменти. Странното в този момент е, че служебният кабинет почва широкомащабно да сменя фрагменти и то съвсем напълно на Българска социалистическа партия. По-скоро тук става дума, че офанзивата е против Българската социалистическа партия.”

Това съобщи членът на Националния съвет на Българска социалистическа партия Румен Гечев в ефира на BG on AIR.

“Искаме да предупредим сътрудниците от служебния кабинет, че те са назначени като служебни министри. Ако обичат да приготвят идните избори и да извършват признатия бюджет, да си съблюдават законите и да не се занимават с партийни каузи. Тъй като това освен, че не се приема добре, само че може и да има политически последствия. Ето през днешния ден, са сменили ръководителя на Патентно ведомство, както и шефове на организации към Министерство на труда. Ние сме обезпокоени от ставащото, тъй като то не е редно и приемливо”, добави социалистът по отношение на дейностите на служебното държавно управление.

Проф. Гечев бе безапелационен, че Българска социалистическа партия няма да разрешат в навечерието на изборите да се отнасят с тях по подобен непоследователен метод и разясни, че социалистите са се държали почтено в обединението и са внасяли диалогичност и успокоение.

„ Каквато и да е повода не е задоволително, защото за никого не е загадка, че екипът на господин Радев е там, с помощта на Българската социалистическа партия. Но, когато от президентската институция се подхващат към този момент кадрови офанзиви в навечерието на изборите – това ни идва малко допълнително. Очевидно е, че това, което се прави, не е за да ни се усъвършенства резултата. Понякога да не си създадат автогол, защото офанзивите против нас консолидират гласоподавателите ни и отговорът ще бъде от тях “, заключи той и акцентира, че на идните избори социалистите ще имат по-добри резултати, тъй като са във възходяща наклонност.

„ С нашите сътрудници в обединението постигнахме едни положителни резултати, имаше успокоение и не допуснахме утежняване стандарта на живот на българите. Увеличихме и приходите изпреварващо по отношение на инфлацията и това бяха верни стъпки. В обединението ние ясно предупредихме, че някои от стъпките, които нашите сътрудници започнаха, външнополитически и във връзка с енергийните салда, бяха неверни “, изясни членът на Народно събрание на Българска социалистическа партия и уточни, че социалистите са оценили глобите на Европейска комисия по отношение на Русия като неприемливи и нездравословни.

„ Няма контракти за полутечен газ и българският бизнес е в правото си да стачкува. Имайки поради и запасите ни в Чирен – България към момента се намира в риск от газови доставки. Затова служебният кабинет, в случай че обичат, да си гледат работата, да приготвят изборите и да оправят грешката с газа. А отговорността тук е на министъра на енергетиката, който беше от Има Такъв Народ, както и на премиера. Ако не се сключат нови контракти, зимата ще бъде студена, а бизнесът в тежка обстановка. Руснаците имат съображение да желаят сметки в рубли, защото Запада им блокира 300 милиарда активи. Така те реализират два резултата – първо, няма по какъв начин да им откраднат рублите и второ, карат Запада да работи за укрепването на рублата “, разяснява проф. Гечев за обстановката с енергийните доставки.

В умозаключение проф. Румен Гечев сподели, че въпросът не е да се трансферира виновност, а да се види кои стъпки на съдружното държавно управление са били верни. „ Коалицията се прави от негово величество гласоподавателя. Като забележим кой е в Народното събрание – тогава ще приказваме за стратегически решения. Всичко зависи от това българите какъв избор ще създадат на 2-ри октомври”, приключи той.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР