Има основания да се смята, че САЩ тази година ще

...
Има основания да се смята, че САЩ тази година ще
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: САЩ могат да избегнат рецесията

Има учредения да се счита, че Съединени американски щати тази година ще съумеят да избегнат криза, а в случай че тя стартира, това ще бъде " доста лека криза ". Това съобщи пред кореспонденти ръководещата шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева.

Тя посочи, че пазарът на труда в Съединени американски щати остава постоянен, а потребителското търсене мощно макар повишението на лихвените проценти, което беше належащо за битка с инфлацията. Освен това източниците на стопански напредък станаха по-разнообразни. „ Това дава известна причина да чакаме, че Съединени американски щати ще съумеят да избегнат криза “, сподели Георгиева, представена от организациите. „ Всъщност даже бих споделила, че в случай че от техническа позиция това ще бъде криза, това ще бъде доста лека криза “, добави тя.

Георгиева означи, че икономистите обичайно спорят за самото определение за криза. Според нея Съединени американски щати ще изпитат последователно закъснение на икономическия напредък, а не прекосяване в криза.

В своя октомврийски отчет за световните стопански вероятности МВФ предвижда, че растежът на Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати ще бъде 1% през 2023 година На собствен ред Световната банка (СБ) в отчет, оповестен на 10 януари, съобщи, че растежът на Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати, съгласно нейните специалисти, ще бъде 0,5% през 2023 година. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР