Има основание за провеждане на частната охранителна дейност и прилагане

...
Има основание за провеждане на частната охранителна дейност и прилагане
Коментари Харесай

Ген. Кирил Радев: В някой населени места са виждали полицаи само по филмите

Има съображение за осъществяване на частната охранителна активност и използване на Закона за охранителната активност. Охранителната активност по места се прави напълно от частни компании. Това съобщи някогашният началник на НСБОП ген. Кирил Радев за Закона за частната охранителна активност в предаването "Лице в лице " по БТВ.

Припомняме, че съгласно Закона за охранителната активност кметовете ще могат да подписват контракти с охранителни компании, с цел да се борят с битовата престъпност. Вчера основният прокурор Сотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 година в гр. Пловдив. Средното си... към профила и президентът Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш... към профила сезираха Конституционния съд за разпореждания от закона.

"Не съм индивидът, който да даде оценка на думите на основния прокурор и президента. Трябва доста добре да се изследва наложената процедура и нейните празноти. Тези дупки се състоят точно в това, че Министерство на вътрешните работи не прави тези функционалности на защита. В някой обитаеми места са виждали служители на реда единствено по филмите. Никой до момента не е поставял въпроса за това ", добави Радев.

"Според мен нещата опират до надзор, в случай че Министерство на вътрешните работи си вършеше работата за охраняване на хората, нямаше да се стига до доста закононарушения. Парадоксът е, че се наливат пари, които отиват за заплати, а не за разширение на чиновниците ", сподели още той.

"Частните охранители са към 100 000, а те не се употребяват рационално от полицията. Допустимо е по закон, даже и да ни управляват. Те са ни началници, нищо, че сме в частни компании. Частните охранителни компании нямат право на следствие, само че могат да задържат хора, да употребяват палки и белезници. Наистина би трябвало да се опази живота и имуществото на хората ", разяснява някогашният началник на НСБОП.

"Дори да има полиция в селото, се оказва, че сега няма полицейски патрул и е по-добре да има частен охранител, който да вземе ограничения. Законът е позитивен и тъй като ще излязат на ярко охранителните компании, които не работят по закон. Ако Министерство на вътрешните работи стъпи крепко на работещите охранителни компании ще има прогрес ", приключи ген. Кирил Радев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР