Има основание за прекратяване на пълномощията на кмета на столичния

...
Има основание за прекратяване на пълномощията на кмета на столичния
Коментари Харесай

Георги Георгиев, СОС: Колегите от ДБ да предложат и.д. кмет на Красно село

Има съображение за преустановяване на пълномощията на кмета на столичния регион „ Красно село “, откакто Върховният административен съд разгласи, че Росина Станиславова е в спор на ползи.

Магистратите оставят в действие присъдата на Административния съд в София, с което кметицата бе оповестена в спор на ползи за това, че е сключила контракт с щерка си. По думите на Станиславова тя е неуместна, заемайки поста кмет на регион „ Красно село “

" Направени са повече от 18 нарушавания на съда, бързайки да излезе със правосъден акт, погазвайки всевъзможни права, аз не бях призована постоянно за нито едно от правосъдните съвещания, извършени в мое неявяване. Не се тормозя, че имиджът ми беше потиснат, само че вие би трябвало да се притеснявате от това, че не се изкомуникира вярно, че аз изпратих моето дете на фронта, когато имаше цялостен локдаун, когато не се знаеше дали тази болест е страшна, или лечима. Но това е моето схващане за морал ".

Председателят на Столичният общински съвет Георги Георгиев прикани сътрудниците си от " Демократична България " да предложат кой от заместниците на Росина Станиславова ще поеме поста ѝ до дотъкмяване на мандата, защото тя е била претендент за кмет на регион " Красно село " с листата на Демократична България:

" Имаме решение на Върховен административен съд. Какво следва оттук-нататък? Решението ще бъде изпратено до Общинската изборна комисия, която въз основата на закона би трябвало да приключи пълномощията. Законът не предстои на изобретателно пояснение, тъй като е пределно явен. При влизане в действие на акт, с който се открива спор на ползи, пълномощията на кметовете се приключват предварително. Политическата отговорност е на " Демократична България ", както за издигането на този претендент, по този начин и за следствията от този избор. Законът споделя следното: Общинският съвет въз основата на решението на изборната комисия би трябвало да избере един от заместник-кметовете, който да довърши мандата ".

От ГЕРБ-СДС заявиха, че ще поддържат решението на Демократична България кой да довърши мандата на Росина Станиславова.

 

Източник БНР
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР