Има основание за предсрочни избори. Това каза пред евродепутатът Илхан

...
Има основание за предсрочни избори. Това каза пред евродепутатът Илхан
Коментари Харесай

Илхан Кючюк: Има основание за предсрочни избори

Има съображение за предварителни избори. Това сподели пред евродепутатът Илхан Кючюк. Той попита с коя рецесия се оправя държавното управление: " Справя ли се държавното управление? С коя рецесия оправя - с енергийната? Предприема ли дейности? Нека да забележим какво прави една Испания - 165 милиона е вложила непосредствено в стопанската система. Ние имахме среща със аграрни производители, те нямат връзка с властта, това в никакъв случай не се е случвало. Той ви го сподели, господин Паскалев, това държавно управление е прекомерно безидейно и безхарактерно. Когато нямаш хрумвания и темперамент, по какъв начин поддържаш власт - да бъде просто на едно кресло, било и то министерско? ", разяснява Илхан Кючюк.

Според него на власт се идва с концепцията да се осъществят хрумвания: " А тази власт, изключително водещите партии в нея, имаха лигитимната рекламация да дойдат на власт, с цел да осъществят хрумвания, които са радикални и по това разбирам по-добри от предходните. Виждаме, че към този момент 4 месеца нищо от това, което се говореше по време на предизборната акция, не се случваше ", добави евродепутатът.

По думите му това е определение за популизъм: " Говориш нещо, което на доста хора им се харесва по време на изборите, и след което 4 месеца по-късно осъзнаваш, че не можеш да го реализираш и търсиш опрощение в сътрудници ", сподели Кючюк.

Той добави, че Движение за права и свободи сигурно " няма желание да гъта властта с нелегитимни средства ": " Ние осъзнаваме, че комплицираната геополитическа конюнктура изисква да има непоклатимост в България, само че в това време в името на някаква си непоклатимост не можем да оставим Кирил Петков да ръководи още 10 години и да не споделяме неверните неща, които прави. Ако вие сте съгласни да оставим актуалните ръководещи да ни ръководят 10 години без да вършат нищо, без да внасят законопроекти, без да вършат промени, без да имат концепция по външнополитическите въпроси, аз не съм склонен ", добави Илхан Кючюк.

Той сподели още, че Движение за права и свободи е за ясна национална позиция по въпроса за изпращане на оръжие в Украйна.

" Движение за права и свободи е проатлантическа партия по темперамент. Предстои вътрешнопартиен спор по тематиката. Трябва да има европейска поддръжка, европейска взаимност в няколко посоки - в това число възобновяване на Украйна, проект Маршал, с цел да може да уважим стратегическия избор на една страна. Днес имахме конгрес и на него тъкмо това дискутирахме - това е опция за Европейски Съюз да се сложи на геополитическата карта и да си зададе въпроса къде бяхме, къде сгрешихме и къде желаеме да бъдем. В този диалог България би трябвало да взе участие. Ако господата, които ръководят през днешния ден, не са в положение, просто не са за там ", означи евродепутатът.

По тематиката за Северна Македония евродепутатът съобщи, че би трябвало да кажем, че в преговорния механизъм би трябвало да има ясни гаранции " за отбрана на човешките права и свободи, за отбраната на правата на българите, които се намират в Северна Македония, дружно с това да настояваме в един идващ стадий те да бъдат записани като държавотворен детайл ".

По конституция в Македония има единствено държавотворни детайли, изясни Илхан Кючюк.

" В преамбюла се записват групи от хора, които съставляват страната и те са държавотворни детайли, ние не одобряваме статута на малцинство. Албанците, които са 25% и по тази логичност, тъй като македонците са 55, би трябвало да бъдат малцинството, само че те не са малцинство, те са държавотворен детайл, т.е. диалогът е тези четирите точки, които са значими, плюс допълнението - настояването на българската страна българите да бъдат записани дружно с черногорци и хървати, като държавотворен детайл, би трябвало да бъде извънреден приоритет на българското държавно управление ", добави евродепутатът.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР