Има основание решението за избор на председател на ЦИК да

...
Има основание решението за избор на председател на ЦИК да
Коментари Харесай

Адвокат: Решението за избор на председател на ЦИК може да бъде атакувано пред КС

„ Има съображение решението за избор на ръководител на ЦИК да бъде атакувано пред Конституционния съд “. Това разгласи пред БНР юрист. Тя беше излъчена от група от протестиращите за претендент за, само че номинацията ѝ не стигна до парламентарната комисия по правни въпроси и по този начин на финала остана единствената кандидатура за поста, тази на.
Адвокатката разясни: „ Съгласно правилника за работата на Народното събрание документите на номинирания претендент би трябвало да бъдат в продължение на 14 дни на уеб страницата на Народното събрание, което подсигурява гласност и дава опция на хората, на неправителствения бранш да зададат въпроси към оферти претендент. Това беше лимитирано под седем дни. Беше нарушено и условието отчетът на комисията по правните въпроси да бъде предоставена на депутатите не по-късно от 24 часа преди гласуването в пленарна зала. Това е нарушаване, елементарно доказуемо “.
От съдружие „ Граждански Форум Промяна “, които предложиха номинацията на Белянова, разискват дали да не се извърнат към президента и да сезират Европейския парламент.
Според юриста от видяното в Народното събрание може да се чакат обезпечено непрозрачни и нечестни избори, а митингите по думите ѝ са постигнали доста резултати.
 Депутатите гласоподават единствения претендент за ръководител на ЦИК Депутатите гласоподават единствения претендент за ръководител на ЦИК
В последното за седмицата пленарно съвещание депутатите ще изберат новия ръководител на Централната изборна комисия (ЦИК), съобщи...
Още:
 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР