Има осигурени средства и за юни за подкрепа за хората

...
Има осигурени средства и за юни за подкрепа за хората
Коментари Харесай

Сачева: Има осигурени средства и за юни за подкрепа за хората и бизнеса

Има обезпечени средства и за юни за поддръжка за хората и бизнеса. Това разяснява пред Българска национална телевизия общественият министър в оставка Деница Сачева. По думите й следва да се види по какъв начин ще продължи поддръжката на страната за хората и бизнеса, тъй като актуалните ограничения работят до 31 май.

Тя увери, че са обезпечени средствата за тях и през юни, само че дали те ще продължат и под каква форма - това е решение, което би трябвало да вземе служебното държавно управление.

„ Гълъб Донев е експерт уповавам се да оправи със задачата “, сподели Сачева за служебния министър, който ще заеме мястото й. По думите й той е прочут експерт в средите.

" Вярвам, че той ще се оправи с тази позиция, уповавам се да не се поддаде на натиска на улицата и на реваншистки настроения ", добави тя.

Деница Сачева изясни още, че добавката към пенсиите също би трябвало да се реши от служебния кабинет.

" Няма да оставим празен чек на служебното държавно управление “, сподели тя. По думите й е имало доста рецензии по повод да взетите ограничения и добави, че в този момент е пристигнало време тези, които подлагаха на критика, да покажат на процедура какво може да направи.

Сачева посочи още, че във време на рецесия по думите й държавното управление е направило по този начин, че съвсем 1 млн. български жители да получат поддръжка.

" Получиха поддръжка над 30 000 компании, бяха непокътнати 300 000 работни места. Имаше доста сериозен пробив в бранша на туризма, на хотелиерството и ресторантьорството, тъй като там съвсем 1/3 от договорите изсветляха. Намирам това за много добър триумф ", съобщи Сачева.

Според нея обществената политика е била съответна, което си проличало, че в България е имало доста и разнообразни митинги, само че те са били най-вече политически.

" Хората с увреждания имат потребност както от финансова поддръжка, по този начин и от обществени услуги, и от заместваща грижа, имат потребност и от съответна здравна обществена услуга. Хората, които са на улицата, считат, че единствената грижа, която страната би трябвало да направи, това е да заплаща на роднините на тези хора, да им дава пари и те да се грижат за тях ", сподели Сачева във връзка с неразбирателствата с майките с деца с увреждания.

По думите ѝ хората с увреждания имат потребност и от самостоятелен живот, част от тях имат потребност от рехабилитация, от съответни обществени грижи, и не могат да се отхвърлят обществените услуги за сметка единствено на финансовата поддръжка за околните и роднините, която води от време на време до тежки зависимости както на самите родственици, по този начин и на самите хора с увреждания.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР