Има още какво да се направи за корупцията по високите

...
Има още какво да се направи за корупцията по високите
Коментари Харесай

Крум Зарков си го каза: Търси се парламент, който да реши докладите на САЩ

Има още какво да се направи за корупцията по високите етажи на властта. Държавният департамент на САЩ в годишния си отчет в частта за България показва проблеми, които институциите ни и народът ни ги знаят, разпознали са ги и се търси парламент, който да ги реши. Това съобщи служебният правосъден министър Крум Зарков пред Нова телевизия.

Той гледа на отчетите на департамента на Съединени американски щати за корупцията и правосъдната система съществено, както и на неоправдателните присъди, които получава България. САЩ не ни споделят нещо, което не знаем, но е обикновено да се фокусираме върху това би трябвало да работим, сподели Зарков.

Той е на мнение, че с отчетите и санкциите по " Магнитски "  САЩ пазят личния си интерес. Крум Зарков се надява още, че Народното събрание ще одобри законa за основния прокурор и неговото следствие. Ако Народното събрание откри задоволително хора да решат този проблем, той ще е доста благополучен и признателен.

За конференцията на основния прокурор и тезата му, че е заплашен, Зарков счита, че правораздаването, основната прокуратура и прокурорите би трябвало да са сигурни в това, което споделят и в това, което ще последва. Телевизионното правораздаване не води до положителни резултати, уточни той.

Зарков взима насериозно всяка информация, че някой може да бъде заплашен и доколкото в министерство на правораздаването влизат охранителни действия, отрасловото ведомство ще реагира.

За войната в Украйна, Зарков разяснява, че България е в следващите избори, а различните митинги и прояви би трябвало да се интерпретират точно в тази посока. България е член на Европейски Съюз и НАТО и Крум Зарков не вижда какво може да аргументи геополитически завой. У нас има консенсус накъде принадлежи страната ни, а тя принадлежи в съюзите, в които се намираме. Политиците се заиграват със страховете на хората, вместо да се заемат с споровете, които съществуват на кръстовището пред нас, уточни Зарков.

Той посочи, че против президента на Русия Владимир Путин е издадена заповед за арест от Международния углавен съд, която се признава от България.  " Путин няма да идва тук ", сигурен е служебният правосъден министър, съгласно който доста хора се концентрират в геополитически неща, тъй като им е по-удобно и " късат ризи " в една или в друга посока по тематиката.

Той увери още, че президентът извършва решението на Народното събрание за оказване на военна и военно-техническа помощ на Украйна. Зарков добави още, че няма достигната информация до него, засягаща директно суверенитета на България.

Зарков е осведомен и с екстрадиционната процедура на съучастничката на Ружа Игнатова - Ирина Дилкинска. Той не знае дали има следствие по случая в България, а страната ни улеснява процеса по издаването на документи и предаването на индивида на съответната страна. Зарков не знае и каква е ориста съответно на криптокралицата Ружа Игнатова. Цялата тази финансова пирамида явно е нещо прекомерно огромно, уточни правосъдният министър и добави, че казусът се развива като шпионски разказ.

Когато има български жители предадени на съд, би трябвало да следим какво се случва с тях, сподели още Зарков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР