Има още хора, за които се притеснявам, че могат да

...
Има още хора, за които се притеснявам, че могат да
Коментари Харесай

Демерджиев: Има няколко души, които могат да последват съдбата на Алексей Петров

" Има още хора, за които се тормозя, че могат да последват неговата орис. Аз се сещам най-малко за няколко индивида, които са в сходна обстановка - по-малко от пръстите на едната ръка ", сподели той в изявление по.

" Алексей Петров беше и сценарист, и артист. Това ликвидиране би трябвало да се проверява доста деликатно ", добави Демерджиев.

По думите му убийството то е било направено демонстративно и без никакво терзание от причинителите.

В същото време някогашният вътрешен министър разяснява във връзка назначената защита от НСО на Кирил Петков и други четирима видни политици, че не му е известно по негово време да са постъпвали сигнали за закани към политици.

" Не са постъпвали сигнали и не ми е известно да е назначавана защита ", сподели някогашният силов вицепремиер.

 

Алексей Петров е тясно обвързван с настоящите политически процеси, уверен е Демерджиев, макар че ръководещите изрично отхвърлиха убитият да има нещо общо с тях. По думите на някогашния МВР-шеф повече от 5 години в България " никой не си позволяваше да прави такива закононарушения ".

Той разкритикува желанието на кабинета да предприеме промени в службите, както заявиха първо Кирил Петков, а след това и министър председателят Николай Денков.

" Много е рисково да се пипат службите с заявления. Нека някой съответно да уточни от кое място черпи тези данните и дано да изложи претекстове ", разяснява кадровите промени в Министерство на вътрешните работи Иван Демерджиев и във връзка нареждането на министър-председателя да бъде освободен от поста му основният секретар на Министерство на вътрешните работи. 

" Когато създаваш такива земетресения в системата за сигурност, не може да не очакваш, че страната ще отслабне, респективно бранш " Сигурност " ще отслабне. Това са разумни последствия ", безапелационен беше той.

 

 

" Нормално е да се вършат смени, само че когато те са ясно стимулирани. За 10 месеца аз и моят екип сменихме 4 регионални шефове, в този момент са заменени повече от половината единствено за 2 месеца. Това са хора, които са назначавани от Бойко Рашков. Новият министът има право да прави тези смени, само че когато сменяш повече от половината шефове, би трябвало да се мотивираш ясно, тъй като всяко едно такова деяние е явен сигнал както към обществото, по този начин и към Министерство на вътрешните работи ", разяснява Демерджиев.

" Тези хора се изправят против извънредно тежка престъпност и в случай че те нямат увереността, че единствено в резултат на качествата и резултатите им могат да бъдат заменени, доста мъчно може да се чака от тях дейно противопоставяне на престъпността. Липсата на доверие би трябвало да се стимулира ", добави някогашният МВР-министър.

" Министър-председателят изиска от вътрешния министър избрани дейности и той дружелюбно смени позицията си ", сподели Демерджиев по отношение на дейностите към основния секретар на Министерство на вътрешните работи. Той подсети, че този основен секретар не е назначен еднолично от президента, а той е гласуван от кабинет, в който са взели участие Кирил Петков, Асен Василев и акад. Николай Денков.

Демерджиев заключи, му липсва претекстът за промяната в службите.

" Ситуацията сега не е такава, сравнимо със обстановката през 2021 година В момента на мен ми липсват ясно изразени претекстове - коя работа не прави своите отговорности качествено и за какво нейният началник би трябвало да бъде заменен. Сега под формата на разнообразни лозунги и заявления праволинейно се осъществя сюжета от изтеклите записи. Там ясно се споделя кои са стъпките и те се правят, без значение че обществото се опълчва на това. Това явно е решено доста обратно във времето и в този момент се търсят разнообразни оправдания ", съобщи Иван Демерджиев.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР