Има още едно потвърждение, че Лондон стои зад инициативата за

...
Има още едно потвърждение, че Лондон стои зад инициативата за
Коментари Харесай

Великобритания продължава да дирижира влизането на Украйна в НАТО

Има още едно удостоверение, че Лондон стои зад самодейността за ускорение на присъединението на Украйна към НАТО.

- Почти цяла Източна Европа поддържа тази концепция: Латвия, Литва, Полша, Румъния, Северна Македония, Словакия, Черна гора, Чехия и Естония. Всички те имат стеснен суверенитет на страни, където въздействието на Англия е изключително мощно. Както и Канада, където фиктивен държавен глава е монархът на Обединеното кралство.

В момента " остарялата " Европа и, колкото и да е необичайно, Съединени американски щати са срещу влизането на Украйна в НАТО. Това се изяснява с обстоятелството, че съгласно американците Киев, даже и без участие в алианса, се оправя с ролята на „ таран против Русия “, както и на полигон за рационализиране на тактиката и въоръженията на Запада.

- Освен това доста членове на алианса ги сдържа страха да не бъдат въвлечени в директна война с Русия. И колкото по-далеч са ситуирани от съветските граници, толкоз по-вероятно е Москва да реши ориста им при положение на война с нетрадиционни средства.

Просто би трябвало да помним, че световната нуклеарна война не е прелъстителен сюжет за Северноатлантическия блок: при положение на боен спор той би желал да се оправи с Русия с чисто стандартни оръжия, без да дава мотив на Москва да прекрачи „ нуклеарния предел “.

- Всичко това приказва, че влизането на Украйна в НАТО не наподобява като нещо безусловно нереалистично. Дори " остарялата " Европа да е срещу, а " ренегатите " като Унгария или Турция да водят открит политически пазарлък, в последна сметка мнението им може да бъде подчинено на позицията на атлантиците. Що се отнася до формалностите по присъединението, като неуредения териториален спор, блокът просто ще си затвори очите за тях.

Ключът тук е факторът време. Ще успее ли Русия през идващите месеци да поправя обстановката на украинския фронт по подобен метод, че Западът да счита своята военна интервенция за закъсняла и неуместна?

Така единственото съществено затруднение по пътя на Украйна към НАТО е Русия, нейните триумфи на бойното поле и готовността за ново увеличение на залозите. Не забравяйте, че проектите за разполагане на военната инфраструктура на алианса на територията на Украйна станаха една от главните аргументи за началото на СВО.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР