Има още един свидетел, че Любенов е дал подкуп на

...
Има още един свидетел, че Любенов е дал подкуп на
Коментари Харесай

Прокуратурата: Има още един свидетел, че Любенов е дал подкуп на полицаите


Има още един очевидец, че Любенов е дал рушвет на служителите на реда, които са се отзовали във вечерта на. Това оповестиха от прокуратурата, само че прецизираха, че предстоят още разпити, защото съществуват разминавания в показанията.

Хронология на вечерта

Според изнесената от обвиняването информация във вечерта на злополуката полицейският автомобил е следвал този на Любенов по Околовръстното шосе.

Има данни, че униформените са се срещнали с него по-рано същата вечер, след което двата автомобила са карали един зад различен. От прокуратурата прецизират, че по показанията на Любенов той бил дал на служителите на реда 200 лв. рушвет, с цел да му бъдат конвой.

Любенов се е движел с към 200 км/ч, а полицейският автомобил го е следвал с към 100 км/ч. Двамата униформени стават очевидци на злополуката, след което – на заден ход – се връщат 1 км обратно от местопроизшествието и стопират автомобила.

Според данните, с които разполага обвиняването униформените не са оказали първа помощ на потърпевшите. Това е сторил инцидентно шофиращ в насрещното платно жител, който паркирал, оказал първа помощ и се обадил на 112.

След получения сигнал полицейският автомобил, като най-близка кола, бил изпратен назад на местопроизшествието.

Подкупът

Прокуратурата разполага с данни, че Любенов е споделил на различен човек по телефона, че е дал пари на униформените. От държавното обвиняване отхвърлиха да разкрият за кого става въпрос.

По-рано вечерта Любенов е позвънил на „ Дринк енд драйв “ услуга. Поради неразбираеми аргументи те не са се отзовали в точния момент на настояването му да бъде закаран вкъщи, заради което той е тръгнал с персоналния си автомобил.

Дали служителите на реда са били конвой на Любенов да се прибере незасегнат след приложимост на алкохол, не излиза наяве.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР