Има още двустранни въпроси, които трябва да се решат -

...
Има още двустранни въпроси, които трябва да се решат -
Коментари Харесай

Руис Калавера: Имаме интерес да работим за свързаността на Западните Балкани

Има още двустранни въпроси, които би трябвало да се решат - това е едно от посланията, отправени на конференцията за Западните Балкани в Брюксел.
Конференцията, проведена от Българското председателство, бе открита от заместник-министъра на външните работи Емилия Кралева. Тя напомни, че интеграцията на Западните Балкани е наш стратегически приоритет. 

Председателят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер даде явен сигнал за европейска вероятност на района, само че има работа, която би трябвало да се свърши, сподели шефът на отдел „ Западни Балкани “ към дирекцията „ Политика за съседство и договаряния за разширение “ на Европейската комисия Геновева Руис Калавера:

„ Имаме интерес да работим за свързаността на района. Тя отива по-далеч от инфраструктурата, става дума за промени, които са нужни. Страните би трябвало да си сътрудничат като загърбят предишното, а също така има доста двустранни проблеми, които би трябвало да се решат “.

От своя страна шефът на отдел „ Западни Балкани “ към Европейската работа за външна активност Едуард Ауер означи, че някои от страните в района към този момент дават своя принос в общата политика за сигурност.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР