Има още дълъг път, докато приключат разговорите за европейски фонд

...
Има още дълъг път, докато приключат разговорите за европейски фонд
Коментари Харесай

Хайко Маас: Все още сме далеч от приключване на преговорите за възстановителния фонд на ЕС

Има още дълъг път, до момента в който приключат диалозите за европейски фонд за възобновяване от коронавирусната рецесия, съобщи в петък външният министър на Германия Хайко Маас, оповестява Ройтерс.

Той също по този начин добави, че Берлин има за цел да работи като "честен брокер " по време на своето председателство на Европейски Съюз тази година.

"Искаме да излезем от рецесията по-силни и можем да го създадем единствено като действаме дружно и в взаимност ", уточни Хайко Маас пред кореспонденти.

Европейска комисия с ново предложение за бюджета на Европейски Съюз, което включва фонд поради COVID-кризата

"Ние сме доста надалеч от опцията да приключим сполучливо договарянията във връзка с оферти от Европейска комисия европейски фонд за възобновяване ", добави той.

Германският външен министър разяснява и напрежението към Китай, като означи, че най-хубавият метод за въздействие върху Китай по отношение на разногласието за Хонконг е, в случай че Европейският съюз бъде единен в отговора си и резервира своя разговор с Пекин, отбелязва БНР.

Попитан за опцията за налагане на наказания, Маас сподели пред кореспонденти: "Мисля, че предишното е посочило, че на първо място е значимо да се организира разговор с Китай, в който Европейски Съюз доста сплотено изведе на напред във времето както своите въпроси, по този начин и правилата и по-късно ще забележим до каква степен ще докара този разговор ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР