Има осъден за купуване на гласове по време на миналите

...
Има осъден за купуване на гласове по време на миналите
Коментари Харесай

Има осъден за купуване на гласове за миналите местни избори в Монтанско

Има наказан за пазаруване на гласове по време на предишните локални избори в област Монтана. За изключителния избор за парламент на 9 юни пък в Районна прокуратура са заведени 30 преписки. Няма наказани. От полицията оповестиха денонощен телефон за сигнали за идните избори.

По време на изборите за депутати за 50-ото Народно заседание в Районна прокуратура – Монтана са регистрирани 30 преписки, по които не са формирани досъдебни производства.

Във връзка с локалните избори, на 29 октомври предходната година, записаните преписки са 206, като са формирани 24 досъдебни производства.

В Районен съд – Монтана е импортиран обвинителен акт за осъществено закононарушение по член 167, алинея 2 от Наказателен кодекс.

Според него, който пpeдлoжи или дaдe нa дpyгигo имoтнa oблaгa c цeл дa гo cĸлoни дa yпpaжни избиpaтeлнoтo cи пpaвo в пoлзa нa oпpeдeлeн ĸaндидaт, пoлитичecĸa пapтия или ĸoaлиция ce нaĸaзвa c лишaвaнe oт cвoбoдa oт eднa дo шecт гoдини и c глoбa oт 10 дo 20 xиляди лeвa.

По едно от делата съдът се произнесе с неоправдателна присъда с наложено на подсъдимия наказване от 5 месеца „ отнемане от независимост “ с 3-годишен изпитателен период.

От прокуратурата в Монтана допълват, че не престават дейностите по следствието по 3 досъдебни производства, като едно от тях е изпратено по подготвеност на Софийска градска прокуратура, предава БНР.

Останалите досъдебни производства от локалния избор са прекъснати заради липса на доказателства за осъществено закононарушение. От полицията в Монтана оповестиха денонощен телефон 096 / 396 396 и е-поща – [email protected] за подаване на сигнали за нарушавания свързани с изборния развой за вота за кмет на село Габровница, на 20 октомври и този за парламент седмица по-късно.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР