Има оперативно заседание на МС, където това е дискутирано, има

...
Има оперативно заседание на МС, където това е дискутирано, има
Коментари Харесай

Петков: Идеята за еднолично решение е поредният опит за политически маневри

Има оперативно съвещание на Министерски съвет, където това е дискутирано, има дълъг развой, който се е случвал и който приключи с това Министерство на външните работи да направи отзоваването вчерашния ден. Това съобщи министър председателят в оставка Кирил Петков след чуването му в Народно събрание за изгонването на 70 съветски дипломати, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Идеята за еднолично решение е следващият опит за политически маневри, само че се надявам, че след през днешния ден всички депутати се срещнаха, добави Петков.

Това е развой почнал през март, имаме мемоари от април, май, юни, имахме съветът по сигурността с всички служби, които споделиха – ДАНС, ДАР, Военно разузнаване. Две неща излязоха това е дълъг развой, второ много служби са били включени, трето, сега не сме в естествена обстановка, войната в Украйна провокира нова обстановка в Европейски Съюз, изключително откогато Русия беше оповестила България за вражеска страна, уточни Петков. Всички се концентрираха върху 70 индивида, действително съветското посолство продължава да има над 40 чиновници, които са огромна численост спрямо доста европейски страни, нещата се изясниха, акцентира Петков.

Ясно беше докладвано, че аз като министър председател съм оглавявал съвета за сигурност, само че има отчет на Министерство на външните работи, на ДАНС, сподели още Петков.

Това е парадокс, в който живеем, сподели Десислава Атанасова от ГЕРБ. Не сме вижали никакви документи, добави тя.

Те в случай че бъдат изискани от Народно събрание ще се намерят в деловодството. Петков е комплициран по принцип, мъчно е някакви отчети да го объркат в допълнение, просто няма накъде повече, сподели още Атанасова. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР