Има опасност от поледици. Настилките се обработват постоянно, но за

...
Има опасност от поледици. Настилките се обработват постоянно, но за
Коментари Харесай

Аларма По Пътищата На България! След Снега Идва Още По-Смъртоносна И Коварна Опасност! В Никакъв Случай Не

Има заплаха от поледици. Настилките се обработват непрекъснато, само че за сигурността на пътуващите при сериозна смяна в изискванията за пътешестване, АПИ и " Пътна полиция " ще стопират придвижването на всички транспортни средства в секторите с заплаха от поледици.

Заради упования засилен трафик през днешния ден следобяд АПИ забрани придвижването на тирове по автомагистралите и най-натоварените пътища от 16 до 20 часа. Същата възбрана ще бъде наложена и на 5 март. За улеснение на трафика по пътя през Владая през днешния ден има две ленти на излаз от София и две ленти на вход на 5 март.

Свалете си мобилното приложение на АПИ

АПИ поучават водачите да си смъкват мобилното приложение на организацията, посредством което да се осведомят за ситуацията по пътищата през мобилните си телефони. Информацията за близо 20 хиляди километра републикански пътища се дава посредством интерактивна карта и отразява действителната конюнктура по пътните сектори.

Мобилното приложение има редица функционалности - известия за смяна в пътната конюнктура в действително време, информация за забрани, ограничавания, целесъобразна скорост, обходни направления и други.

Когато жител подаде сигнал за проблем или неправда на пътя посредством приложението, той се обработва незабавно.

От АПИ показват като изключително значимо преимущество на приложението така наречен режим " сигурност ". При неговото активиране мобилният телефон може да регистрира претърпян пътен случай, посредством мощната осцилация и внезапното понижаване на скоростта. Ако потребителят не отговори на автоматизирания екран, който се задейства след случая, приложението автоматизирано подава сигнал до Ситуационния център на АПИ, че е нужна помощ, акцентирайки точната локация на потърпевшия.

Досега над два милиона са визитите в платформата на пътното мобилно приложение LIMA на АПИ. То е било изтеглено от близо 150 хиляди консуматори на мобилните им телефони.

Времето през празничните дни

През нощта и на следващия ден в утринните часове ще доминира облачно време и на доста места към момента ще има превалявания от дъжд, в Северна България дъждът ще се примесва със сняг. Ще има условия за формиране на поледици и заледявания, сочат данните на Национален институт по метеорология и хидрология п.

Минималните температури ще са от минус 5 - минус 2 градуса на доста места в северните региони от страната до 0 - 5 градуса - в южните региони и по Черноморието.

По-късно денем валежите ще стопират и облачността ще се раздира и понижава. Ще духа слаб, в Дунавската низина - до сдържан вятър от запад-северозапад. Температурите ще са в необятни граници от 3 - 7 градуса - в Северна, до 8 - 13 градуса - тук-там в Южна България.

Преди обяд по Черноморието ще бъде най-вече облачно и с валежи от дъжд. След обяд преваляванията ще стопират и облачността ще се раздира и понижава. Максималните температури ще са сред 1 и 6 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 -3 бала.

Над планините ще бъде най-вече облачно и прохладно. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи и мощен вятър от запад-северозапад. Преди обяд ще има валежи от сняг, под към 1700 метра преваляванията ще са от дъжд. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 6 градуса, а на 2000 метра - към нула градуса.

В неделя времето ще се задържи най-вече облачно, на доста места с превалявания, най-вече от дъжд. В утринните часове тук-там в Северна и Западна България ще превали и сняг, вероятни са поледици. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от североизток и с него ще проникне леден въздух.

Максималните температури ще бъдат от нула градуса в североизточните региони до 15 градуса в крайните югозападни региони, а минималните - сред минус 5 и нула градуса.

В понеделник ще се задържи най-вече облачно. След краткотрайно прекъсване на преваляванията от юг още веднъж ще завали дъжд и валежната зона бързо ще обхване страната. Вятърът от югоизток ще се усили.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР