Има опасност Летище Пловдив да остане без автобусен транспорт. За

...
Има опасност Летище Пловдив да остане без автобусен транспорт. За
Коментари Харесай

Има опасност летище Пловдив да остане без автобусен транспорт, Йордан Иванов свика спешна среща

Има заплаха Летище Пловдив да остане без автобусен превоз. За това стана ясно от среща в Областна администрация Пловдив през днешния ден.

Област Йордан Иванов се ангажира с намиране на бързо и дейно решение за образуване на превоз на пасажери от и до летището.

Ситуацията поражда поради изтичащ контракт на 6 февруари 2022 година сред Летище „ Пловдив “ ЕАД с компанията, извозваща все още жители от и до аерогарата. Това на процедура значи, че има действителна заплаха пасажерите да останат без транспортна връзка.

Темата бе разисквана през днешния ден на проведена от Йордан Иванов работна среща. Участие в нея взеха изпълнителният шеф на „ Летище Пловдив “ ЕАД Пламен Спасов, Оперативна програма „ ОКТ “- Община Пловдив Георги Стоилов, заместник-кмета в направление „ Транспорт “ на Пловдив Тодор Чонов и кметът на община Родопи Павел Михайлов, зам.-областният шеф Лъчезар Бакърджиев и основният секретар на Областната администрация Георги Янев. Бе разискван и проект за дълготрайно решение за организацията на превоза от и до летището.

„ Летище Пловдив “ ЕАД ще организира диалози с съществени транспортни компании, като на този стадий то единствено ще поеме извозването на пасажерите. Това ще се случва, до момента в който община Пловдив възобнови превоза по линия 2. Трябва да започва смяна на съществуващото разписание на линията, която е и главната до летището.

В дълготраен проект се разисква бъдещият превоз, обслужващ летището, да може да поеме и пасажери от село Крумово, както и да бъде ремонтирана пътната права от 500 метра, която разделя обитаемото място от летището.

Областният шеф пое ангажимент да беседва с Областното пътно ръководство в Пловдив във връзка с неработещото улично осветяване от „ Асеновградско шосе “ до терминала на летище Пловдив.

Следващата седмица Областната администрация на Пловдив ще организира среща с представители на “Летище Пловдив “ ЕАД, с цел да обсъдят в каква посока ще се развива то, както и за какво е спряна активността на „ Фонд за развиване на летище Пловдив - Южната врата на България. “

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР