Има опасност Европа да либерализира отглеждането на ГМО култури с

...
Има опасност Европа да либерализира отглеждането на ГМО култури с
Коментари Харесай

Лобисти натискат Брюксел да разреши отглеждането на ГМО зърн...

Има заплаха Европа да либерализира развъждането на ГМО култури с оправданието да бъде конкурентоспособна на Съединени американски щати, Аржентина и Бразилия. Това излиза наяве след завършилия европейски съвет по земеделие в Брюксел.

Силни политически лобита на Франция и Германия седят зад концепцията за утвърждението на развъждането на ГМО зърно - най-вече ГМО царевица, ГМО пшеница френска селекция и ГМО соя. Подкрепата от Германия е по отношение на немските концерни, профилирани в производството на агрохимия за ГМО растения. Отглеждането на ГМО зърно има мощно лоби и от страна на Португалия и Испания.

На фона на всичко това общи приказки за " биопроизводства ", " зелена архитектура " и така нататък са безусловно безпредметни и служат само за заслон на мощната взаимозависимост на институциите с корпорациите в областта на земеделието, агрохимията и интернационалната търговия със зърно, написа agroclub.bg.

За да не е фрапиращо желанието, служители от Брюксел са заменили във всички документи и отчети наименованието ГМО (GMO) - с НГТ (NGT) (нови генетични технологии). По този метод се пробват да внушат на обществеността, че става въпрос за нещо друго от ГМО, и да прокарат своите корпоративни ползи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР