Има опасност един милион деца - жертва на конфликти в

...
Има опасност един милион деца - жертва на конфликти в
Коментари Харесай

УНИЦЕФ: 1 млн. деца в Близкия изток може да мръзнат тази зима

Има заплаха един милион деца - жертва на спорове в Близкия изток - да студуват през настъпващата зима заради липса на средства , предизвести Детският фонд на Организация на обединените нации ( УНИЦЕФ ), представен от Франс прес.
 
" Години на война, на преселнически живот и на безработица сведоха финансовите благоприятни условия на фамилиите съвсем до нулата ", съобщи районният шеф на организацията Герт Капелаере. " Да се отопляваш се трансформира в нещо недостъпно ", означи той.

 
УНИЦЕФ твърди, че е изправен пред недостиг от порядъка на 33 милиона $ (две трети от финансирането му) в средствата, с които би трябвало за окаже жизненоважна филантропична помощ на децата, най-много облекла и одеяла.
 
Дъждовете и студът ще обиден тази, които живеят в извънредно примитивни условия - в бежански лагери или пренаселени краткотрайни убежища с оскъдна протекция.
 
" С настъпването на студовете и дъждовете в региона на Близкия изток и Северна Африка близо милион деца, потърпевши от рецесии, са застрашени да се окажат изоставени в студа ", съобщи в официално съобщение Капелаере.-->
 
" Поради дефицита на питателна храна и здравни грижи децата порастват слаби и са по-податливи на респираторни болести и хипотермия ", добави той.
 
УНИЦЕФ желае да подкрепи тази зима на 1,3 милиона деца в Сирия, Ирак, Йордания, Ливан, Турция и Египет, като им обезпечи топли облекла и завивки, чиста вода и други средства за възстановяване на здравните условия и хигиената.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР