Има опасност Дупница и 16-те села в обхвата на общината

...
Има опасност Дупница и 16-те села в обхвата на общината
Коментари Харесай

Дупница и 16 села могат да останат без ВиК услуги заради неплатени заплати и сметки за ток


Има заплаха Дупница и 16-те села в обсега на общината без ВиК услуги, заяви БНР. Холдинга. Служителите във водоснабдителното дружестео не за поличавали заплати от два месеца. Някои от тях са напуснали, а други са излезли в болнични. За заплащат възнагражденията на 90-те души администрация, спешните екипи и служащите по поддръжката са нужни към 120 000 лв., а в касата има 1 000 лв.. За казуса сигнализират от колектива на ВиК - Дупниц в писмо до Общината и до регионалната администрация в Кюстендил.

От 1 април общинското водоснабдително сдружение се причислява към районния ВиК оператор " Кюстендилска вода "

Дружеството няма пари и за материали. То дължи на " Електрохолд " 700 000 лв. за електрическа енергия и има заплаха всеко миг да остане без ток..

ВиК - Дупница има отговорности за общо над 2 млн. лв.. Изготвено е рамково съглашение по сливането на общинското сдружение в Дупница с " Кюстендилска вода ", което би трябвало да бъде прегледано от Общинския съвет в четвъртък. От " Кюстендилска вода " не поемат ангажимент да изплатят заплатите до 1 април. Няма планувани пари и от общинския бюджет. Недоволните служащи влезнали в кабинета на шефа инж. Васил Милушев да питат по кое време ще си получат заплатите. Засега няма отговор.

Лидерът на КНСБ в Кюстендил Яни Георгиев разяснява: " Драма с служащите няма да има. Проблем е, че са напуснали множеството от тях, тъй като не са взимали заплата. Драмата ще бъде на " Кюстендилска вода ", тъй като в един миг се оказва, че там няма да има кой да работи. Хората няма да бъдат съкратени. По член 123 от Кодекса на труда ще бъдат преназначени. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР