Има опасност Дупница и 16-те села в обхвата на общината

...
Има опасност Дупница и 16-те села в обхвата на общината
Коментари Харесай

Дупница и 16 села може да останат без ВиК услуги заради неплатени заплати и сметки за ток

Има заплаха Дупница и 16-те села в обсега на общината без ВиК услуги , заяви БНР. Холдинга. Служителите във водоснабдителното дружестео не за поличавали заплати от два месеца. Някои от тях са напуснали, а други са излезли в болнични. За заплащане на възнагражденията на 90-те души администрация, спешните екипи и служащите по поддръжката са нужни към 120 000 лв., а в касата има 1 000 лв.. За казуса сигнализират от колектива на ВиК - Дупниц в писмо до Общината и до регионалната администрация в Кюстендил.

От 1 април общинското водоснабдително сдружение се причислява към районния ВиК оператор " Кюстендилска вода "

Дружеството няма пари и за материали. То дължи на " Електрохолд " 700 000 лв. за електрическа енергия и има заплаха всеко миг да остане без ток.
 419 хиляди лв. са отговорностите на белодробната болница във Варна
419 хиляди лв. са отговорностите на белодробната болница във Варна

Основната част от тях са за заплати на медиците

ВиК - Дупница има отговорности за общо над 2 млн. лв.. Изготвено е рамково съглашение по сливането на общинското сдружение в Дупница с " Кюстендилска вода ", което би трябвало да бъде прегледано от Общинския съвет в четвъртък. От " Кюстендилска вода " не поемат ангажимент да изплатят заплатите до 1 април. Няма планувани пари и от общинския бюджет. Недоволните служащи влезнали в кабинета на шефа инж. Васил Милушев да питат по кое време ще си получат заплатите. Засега няма отговор.

Лидерът на КНСБ в Кюстендил Яни Георгиев разяснява: " Драма с служащите няма да има. Проблем е, че са напуснали множеството от тях, тъй като не са взимали заплата. Драмата ще бъде на " Кюстендилска вода ", тъй като в един миг се оказва, че там няма да има кой да работи. Хората няма да бъдат съкратени. По член 123 от Кодекса на труда ще бъдат преназначени. "
 Пуснаха тока на помпените станции в Шуменско, само че отново ще го спрат в понеделник
Пуснаха тока на помпените станции в Шуменско, само че отново ще го спрат в понеделник

Подготвя се съглашение за споразумяване на казуса с неплатените отговорности на ВиК-Шумен
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР