Има опасност да се мине в спиралата поправка на поправките

...
Има опасност да се мине в спиралата поправка на поправките
Коментари Харесай

Йотова: Не приемам аргумента Брюксел каза

Има заплаха да се мине в спиралата " корекция на поправките " след отхвърленото президентско несъгласие върху измененията в Изборния кодекс . Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова пред БНР.

Тя прикани за бърза изясненост по какви правила ще се проведат изборите.

За следващ път показахме, че не сме си научили урок а, съобщи вицепрезидентът, напомняйки, че не е редно изборното законодателство да се трансформира в последния миг.

Йотова разяснява и трите поръчки за вкарване на въпроса в Конституционния съд - на омбудсмана Мая Манолова , на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и на президента Румен Радев. Според нея става въпрос за дълга процедура, която единствено би убедила хората, че изборът е превдварително решен. Новият състав на ЦИК не дава мотив за терзания, само че членовете ще получат рецензии от разнообразни страни, сподели още Йотова.
 Единодушно отхвърлиха ветото върху Изборния кодекс
Единодушно отхвърлиха ветото върху Изборния кодекс

Нямало нарушаване на Конституцията при приемането на измененията в ИК

Относно апела на Радев към Българска социалистическа партия да се върнат в пленарната зала вицепрезидентът уточни, че не може да планува докога социалистите ще останат отвън Народното събрание.

Не съм към този момент член и няма да разясня партийни решения, само че моят опит сочи, че връщането е по-трудно от напускането, съобщи тя.

Йотова отхвърля опцията за договорка сред ГЕРБ и Движение за права и свободи във връзка признатата на първо четене прошка на задълженията на вероизповеданията , която дефинира като " тежък казус ". Тя прикани управляващите да кажат " по какъв начин отговорностите на мюфтийството заплашват националната сигурност и по какъв начин по този начин се опрощават отговорности ".

Вицепрезидентът не вижда парламентарна неустойчивост, защото присъстващите в зала образуват болшинство от 156 гласа.
 Движение за права и свободи към Нинова: Преиграхте!
Движение за права и свободи към Нинова: Преиграхте!

Не би трябвало да си играем на политика за сметка на националната сигурност, отсече Цонев

Относно визитата й в Съединени американски щати тя описа за откриването на две паметни плочи за избавяне на българските евреи и поканата на българските общности в Сиатъл и Лос Анджелис да чества с тях 3 март. Йотова посочи и че е била в централата на Майкрософт, където работят над 100 българи. Посланието ѝ към управляващите у нас е България да не се трансформира в прът център на непознати компании, които употребяват евтина работна ръка.

" Трябва да се споделя, че имаме положително обучение, преди 30 години сме били компютърния център на Съвет за икономическа взаимопомощ, това не е срамно. Повечето от работещите в Майкрософт не са приключили в Съединени американски щати, а в България. Това е образец за " приключване на мозъци " , уточни тя.

По отношение на визитите на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и н а премиера на Русия Дмитрий Медведев Йотова съобщи, че не схваща изостреното опълчване сред русофили и русофоби към 3 март.

В единия случай става въпрос за сигурност, в другия - за енергийна сигурност, изясни вицепрезидентът и уточни, че би трябвало да има консенсус по въпроса дали желаеме да имаме нова нуклеарна централа, да сме част от " Турски поток " и да имаме ли газов хъб.

Според нея България би трябвало да сложи пред Европа въпроса за двойните стандарти по " Северен поток " и " Турски поток ", като отправната точка би трябвало да е националният интерес. За край Йотова отсече, че не приема аргумента " Брюксел сподели ".
 Борисов и Медведев откриват българо-руски бизнес конгрес
Борисов и Медведев откриват българо-руски бизнес конгрес

Говорят си за енергетика и туризъм
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР