Има опасност COVID-19, грип и респираторен вирус да се съберат

...
Има опасност COVID-19, грип и респираторен вирус да се съберат
Коментари Харесай

ВНИМАНИЕ: Иде тройна вирусна атака

Има заплаха COVID-19, грип и респираторен вирус да се съберат в едно, само че това не е нещо ненадейно и нещо необикновено, тъй като живеем от хиляди години с тези вируси, само че щом сме оживели дотук, няма причина да считаме, че ще има някаква драма. Това изясни вирусологът проф. Радостина Александрова пред Нова телевизия.

Вече се записва нараснала заболеваемост от грип измежду дребните деца.

" Когато се върнахме към естествения метод на живот след пандемията от ковид, грипът се върна. По-рано стартира тази типична интензивност на грипа през есенно-зимния сезон. Децата още в първите години се срещат с тези болестотворни сътрудници ", уточни още тя.

За лекуването проф. Александрова напомни, че антибиотиците работят при бактериална зараза, при вируси няма резултат.

" Важно е родителите да не изпадат в суматоха, да опитат да намалят температурата. Място за непотребна драма няма ", успокоява тя и добавя, че сред 40 и 60% е въздействието на грипната ваксина.

" Колкото повече време имаме за себе си, за околните си, за деяние навън, измежду природата, това би повишило имунната ни система. Като деца играехме по през целия ден на открито, в този момент се чудим по какъв начин да отлепим децата от телефоните. Назад към нормалността ", прикани проф. Радостина Александрова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР