Има опасност COVID-19, грип и респиранторен вирус да се съберат

...
Има опасност COVID-19, грип и респиранторен вирус да се съберат
Коментари Харесай

Проф. Александрова: Има опасност COVID-19, грип и респиранторен вирус да се съберат в едно

Има заплаха COVID-19, грип и респиранторен вирус да се съберат в едно. Живеем хилядолетия с тези вируси, само че сме оживели. Има нараснала заболеваемост на грип измежду дребните деца. Това съобщи вирусологът проф. Радостина Александрова в ефира на Народоосвободителна въстаническа армия.

„ Когато се върнахме към естествения метод на живот след пандемията от ковид, грипът се върна. По-рано стартира тази типична интензивност на грипа през есенно-зимния сезон. Децата още в първите години се срещат с тези болестотворни агенти”, разясни Александрова.

``Антибиотиците работят при бактериална зараза, при вируси няма резултат. Важно е родителите да не изпадат в суматоха, да опитат да намалят температурата. Място за непотребна драма няма``, добави още тя.

„ Колкото повече време имаме за себе си, за околните си, за деяние навън, измежду природата това би повишило имунната ни система. Като деца играехме по през целия ден на открито, в този момент се чудим по какъв начин да отлепим децата от телефоните. Назад към нормалността”, прикани проф. Радостина Александрова.

``Между 40-60% е въздействието на грипната ваксина``, добави вирусологът.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР