Има опасения, че до 117 човека може да са се

...
Има опасения, че до 117 човека може да са се
Коментари Харесай

117 души са се удавили край Либия?

Има опасения, че до 117 индивида може да са се удавили при потъването на корабче с имигранти в Средиземно море край крайбрежията на Либия, съобщи ДПА, като се базира на Международната организация по миграция (МОМ).

Говорителят на МОМ Флавио ди Джакомо заяви, че съгласно тримата избавени от плавателния съд на борда му е имало 120 души. Сред изчезналите с 10 дами и две деца, едното от които единствено на два месеца. На борда на корабчето е имало доста хора от Западна Африка и 40 суданци, сподели Ди Джакомо, цитирайки избавените имигранти.

По-рано през днешния ден италианската брегова защита заяви, че на борда на плавателния съд, който тя е разкрила да бедства на 50 морски благи (92,6 километра) североизточно от либийската столица Триполи през вчерашния ден, е имало 20 души. Тя съумяла да избави трима имигранти, които отвела на южния италиански остров Лампедуза.

От разказите на избавените обаче станало ясно, че корабокрушението може да е още по-смъртоносно. Откакто Италия съвсем затвори своите пристанища за имигранти, все по-малко хора идват от Либия. Имигранти обаче към момента умират при опити да преминат рискования маршрут, отбелязва ДПА.

По данни на МОМ 83 шмигранти са починали в Средиземно море от началото на годината против 199 за същия интервал предходната година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР