Има около 150 българи в чужбина, които искат да се

...
Има около 150 българи в чужбина, които искат да се
Коментари Харесай

Захариева: Искаме да се осигури транзитен коридор

Има към 150 българи в чужбина, които желаят да се върнат. Фокусът ни е в последната седмица да оказваме помощ на такива българи. Успяхме да приберем две групи от Филипините, Мароко, от Аржентина. Става дума за туристи. Повечето успяхме да приберем.
Всичко по тематиката:Епидемията ковид (COVID-19) 2057
Това съобщи външният министър Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на в предаването "Лице в лице " по бТВ.

В Сенегал има 10 българи. Нямаме посолство там. Правим всичко допустимо да прибираме хората, уточни тя.

Днес на Съвета приканих за повече съгласуваност при прибирането на жители от трети страни. Има страни в Южна Америка, които не са разрешили на самолети, да кацнат и да приберат европейските си жителите, сподели тя, като добави, че става дума за боязън, тъй като сега в Европа е епицентърът на болестта.

На водачите на камиони би трябвало да бъде обезпечен зелен кулоар да стигнат до крайната си точка, изключително когато остаряла дума за транспорт на храни, уточни външният министър.

Трябва да могат хората да се приберат по домовете си. България приканва за отваряне на директен кулоар, сподели Захариева.

Тя разяснява и ветото на президента Радев. Можеше да има предварителна съгласуваност. Не инцидентно националното заседание почете ветото. В международен мащаб тече огромна дезинформация във връзка с ковид в международен мащаб. Всяка 10-та вест е подправена. Вярвам, че ще излезем с общи старания от тази пандемия, само че е доста значимо по какъв начин ще излезем, разяснява въшният министър.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 2057  Германски милиардер и притежател на фармацевтична компания с оптимистична прогноза за ваксина за COVID-19 Германски милиардер и притежател на фармацевтична компания с оптимистична прогноза за ваксина за COVID-19  Със 100 за ден скочиха умрелите от COVID-19 в Съединени американски щати Със 100 за ден скочиха умрелите от COVID-19 в Съединени американски щати  1,5 млн британци с хронични болести са призовани да се самоизолират за три месеца, с цел да се спасят от ковид 1,5 млн британци с хронични болести са призовани да се самоизолират за три месеца, с цел да се спасят от ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР