Има огромна корупция, говорим за 500 милиона лева – това

...
Има огромна корупция, говорим за 500 милиона лева – това
Коментари Харесай

Станислав Балабанов: Арестът на Борисов е добър старт

Има голяма корупция, приказваме за 500 милиона лв. – това са пари на всички български данъкоплатци

Министерство на вътрешните работи сподели за следващ път на българското общество и може би за първи път на европейската прокуратура, че ние нямаме прокуратура. Тази прокуратура продължава да е страж на незаконното статукво.

Това сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия депутатът от "Има подобен народ " Станислав Балабанов във връзка арестите на водача на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов, някогашния финансов министър Владислав Горанов и някогашния държавен представител Севделина Арнаудова.

"Има ясни дейности на Министерство на вътрешните работи. Има и причинно-следствени връзки, които водят до един човек който се укрива в Дубай и който е плащал подкупи на висши държавни чиновници, които пък са го облагодетелствали да не заплаща налози. Причинно-следствените връзки водят до една съответна партия – ГЕРБ. Има голяма корупция, приказваме за 500 млн. лв. – това са пари на всички български данъкоплатци. Отделно към европейската прокуратура са ориентирани сигнали за машинация с евросредства. Това е един добър старт. В момента тече следствие на европейската прокуратура, те явно разполагат с данни и ще излязат с позиция и може да се окаже по този начин, че българската прокуратура може да бъде прескочена в името на закона ", съобщи Балабанов.

"В последните години не бяха кюлчета и пачки, не беше Мата Хари, не беше къщата в Барселона, не бяха авторитетни предприемачи да заплащат подкупи, а прокуратурата комфортно си мълчеше. Как нямаше едно досъдебно произвеждане? Ние знаем какво се е случвало, въпросът е да се потвърди юридически ", уточни той.

В отговор на въпрос за поетия от ГЕРБ курс към предварителни избори, депутатът от Има Такъв Народ означи: "Работа на всяка една съпротива е да търси слабостите на ръководството и да го подлага на критика, само че съответната съпротива има позорен образ в обществото. Тези, които под Гледам на тази съпротива като на една крещяща съпротива, без съответни претекстове ".

В отговор на въпрос Любомир Каримански ли ще е предлагането на Има Такъв Народ за шеф на Българската национална банка, Станислав Балабанов сподели: Ще предложим кандидатура в законовия период. Предложението за гуверньор на Българска народна банка не е заложено в съдружното съглашение. Няма напрежение в обединението по тематиката. Така беше и с тематиката за зеления документ – тематика, която също не е в съдружното съглашение.

Когато би трябвало да се издигат кандидатури, се избира най-хубавия за поста. Ако преглеждаме господин Каримански като известно лице в последните месеци и като специалист, сами можете да се уверите в неговите качества. Той изнесе на гърба си два бюджета. Успя да се оправи в напрегнатата обстановка. По отношение на хора като господин к Каримански постоянно има болшинство. Той е всеприет. Най-важното е да завоюва най-подготвената кандидатура, тъй като позицията е доста значима за страната.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР